Fegyelmi eljárás

2023.01.16. 12:25

Baranyi Krisztina miatt több száz millió forinttól eshetett el a Ferencváros

A ferencvárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője szerint a polgármester kötelezettségszegést követett, megkárosította a 9. kerületet.

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a Karácsony Gergely főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a városházán 2019. november 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ma beadjuk azt az előterjesztést, mely alapján Baranyi Krisztina polgármestert fegyelmi eljárás alá vonhatják – közölte a Karc FM reggeli hírműsorában a ferencvárosi Fidesz-KDNP frakció vezetője, Gyurákovics Andrea.

A ferencvárosi Fidesz–KDNP frakciócsoport azért kezdeményezett fegyelmi eljárást Baranyi Krisztina ellen, mert nem szolgáltatott adatot a kormánynak a rezsiköltségekkel kapcsolatban, pedig erre a kormányhivatal többször is felhívta a figyelmét. A kerület emiatt több százmillió forint támogatástól esett el a központi költségvetésből.

A polgármester nem ment el a kormányzati rezsitámogatásos egyeztetésre sem, ahogyan több kerület DK-s polgármestere sem. A szomszédos Józsefváros 450 millió forint támogatást kapott, és ennyi nekik is járt volna – nyilatkozta Gyurákovics Andrea.

A teljes cikket itt olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában