Veszélyes elemek

2022.12.10. 07:00

Migránsokat fizetnek le a drogdílerek, hogy rendőrökre támadjanak

Új stratégiát alkalmaznak Párizs no-go zónás külvárosaiban tevékenykedő kábítószer-kereskedők a rendőrök megállítására. Napi 200 eurót fizetnek az okmányokkal nem rendelkező illegális bevándorlóknak csupán azért, hogy támadjanak meg minél több egyenruhást, akik megpróbálnak beavatkozni a drogértékesítési műveletekbe.

Illegális bevándorlók tűz mellett melegednek, miközben az A1-es autópálya mellett, Párizs északi elővárosában, Saint-Denisben lévő táboruk kiürítésére készülnek

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Yoan Valat

A Seine-Saint-Denis-ben működő dílereket azzal vádolják, hogy illegális bevándorlókat bérelnek fel, hogy megtámadják a helyi rendőröket, akik a kereskedők területére lépnek. A rendfenntartók bizonyos területeken egyre jobban aggódnak a biztonságukért – számolt be a V4NA hírügynökség.

Jean-Christophe Couvy, az SGP rendőri testületének titkára kifejtette, hogy a munkatársai mára már egy teljesen megváltozott helyzettel állnak szemben: 

“Korábban, amikor megérkeztünk valahová, az egy kicsit olyan volt, mint a verebek röpködése. Mostanra megváltoztak a dolgok, és folyamatosan közelharc a vége az ilyen ellenőrzéseknek. Az életünket kockáztatjuk, amikor belépünk egy dílerközpontba.”

Hétfőn este Saint-Ouenban egy rendőri egységet támadott meg egy magát mindössze 16 évesnek valló migráns, akit letartóztattak, de 24 órán belül szabadon engedtek. A tinédzsert később azonban ismét előállították, mert egy másik rendőri csapatra is rárontott.

A rendőrök elleni erőszak Franciaország-szerte komoly problémát jelent. Egy 2021-es beszámoló szerint a rendfenntartó erők elleni támadások száma az elmúlt 20 évben megduplázódott, naponta átlagosan 85 incidenst regisztrálnak.

Csak ebben az évben többször is előfordult rendőrök elleni atrocitás. Többek között Limoges-ban négyórás összecsapás zajlott a lakosok és a rendőrség között, amelynek során az egyenruhásokat Molotov-koktélokkal dobálták meg, miután a város egy úgynevezett érzékeny területére csalták őket. Októberben pedig egy körülbelül százfős, állítólagos szélsőbaloldali radikálisokból álló tömeg támadt rá egy ötfős rendőralakulatra a tilosban, és két tisztet meg is sebesítettek, miután lövedékekkel találták el őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában