Időközi választás

2022.12.11. 22:04

Két fideszes győzelem született az időközi polgármester-választáson

Négy településen tartottak ma időközi választást. A Tolna megyei Ozorán és a baranyai Baksán a Fidesz–KDNP jelöltjét választották polgármesternek, a szabolcsi Benken és Nyírpilisen a független jelöltek kapták a voksok többségét.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: roibu

Négy településen tartottak ma időközi önkormányzati választást: Benken polgármestert, míg Baksán, Nyírpilisen és Ozorán a képviselő-testület feloszlása miatt a településvezetőn kívül képviselőket is választottak.

A Tolna megyei Ozorán Sümegi Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást a vasárnap tartott voksoláson

 – közölte az MTI.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztesre 506-an, független vetélytársai közül Nagy Istvánnéra 279-en, Tischler Csabára 107-en voksoltak érvényesen.

A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a hat képviselői helyért huszonöt független jelölt indult.
A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület feloszlott.

A baranyai Baksán szintén 

a Fidesz–KDNP jelöltje győzött: Tóth Gábor nyerte az időközi polgármester-választást. 

 A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztesre 243, független vetélytársára, Albrecht Péterre 217 érvényes szavazat érkezett.

A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a négy képviselői mandátumért tizenkét független jelölt indult. A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület a feloszlásról döntött.

A jó hírre Szijjártó Péter közösségi oldalán így reagált:

Szabolcsban a függetleneké volt a pálya

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Benken, ahol az eddigi polgármester, a független Mészáros Lajos lemondása miatt kellett a voksolást megtartani, 

a független Dancs Ákos nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást.  

A valasztas.hu oldalon közzétett eredmény szerint a 360 névjegyzékben szereplő választópolgár közül 223-an járultak az urnákhoz. A 218 érvényesen leadott szavazatból Dancs Ákos 133, míg a másik két független jelölt közül Halász Bertalan Zoltán 51, Pólyán Csaba pedig 34 szavazatot szerzett meg.   

Az ugyancsak szabolcsi Nyírpilisen  feloszlás miatt kellett polgármestert és képviselő-testületet választani; a községben legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást. 

A vasárnapi választáson a voksok többségét a független Beri Márk kapta, őt választották polgármesternek.  

Kerekes Imre jegyző az eredményt részletezve az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Beri Márk 266, míg Buzás Jánosné eddigi polgármester 206 voksot kapott. A harmadik jelöltre, Szarka Györgyre nem érkezett szavazat.
A 476 leadott szavazatból 472 volt érvényes.

A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a nyírpilisiek, a négy képviselői helyért tizennégy független jelölt indult.


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában