Összefogás

2022.11.30. 22:10

Ötmilliós segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára karitász szervezetek

A Katolikus Karitász és a Szlovák Karitász 3 tonnányi közös segélyszállítmányában többek között tartós élelmiszer, higiéniai és gyermekápolási termékek, fűtőberendezés, generátorok, lámpák voltak.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója mond beszédet a Katolikus Karitász iskolakezdési segélyprogramjának elindításán a segélyszervezet központjában 2022. augusztus 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Nemzetközi összefogással ötmilliós segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára karitász szervezetek - tudatta a Katolikus Karitász közleményben szerdán az MTI-vel.

Októberben Sárospatakon Szlovákia, Ukrajna és Magyarország karitász szervezetei az ukrajnai háborúval kapcsolatos együttműködésről állapodtak meg, ennek eredményeként szerdán Munkácsra érkezett a Katolikus Karitász és a Szlovák Karitász 3 tonnányi közös segélyszállítmánya, amelyben többek között tartós élelmiszer, higiéniai és gyermekápolási termékek, fűtőberendezés, generátorok, lámpák voltak.

A közlemény szerint az átadás helyszínén Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta, remélik, hogy a jövőben is tovább tudják segíteni a Kárpátalján élő magyarságot, valamint az itt élő rászoruló embereket.

Miroslav Dzurech, a Szlovák Karitász főtitkára kiemelte, bízik benne, hogy az eddig érkezett segítséget még több követi, és "lelkileg is tudjuk segíteni az itt élő testvéreinket".

Pavol Vilcek, a Szepesi Egyházmegyei Karitász igazgatója a közlemény szerint azt hangsúlyozta: "a szegényeken keresztül Jézus jön hozzánk, a menekülteken keresztül tudunk Istenhez fordulni".

Fehér Ferenc, a munkácsi Karitász igazgatója az adományok átvételekor elmondta, a háború elejétől nagyon sokat segítette őket mind a két szervezet, a tél közeledtével pedig rendkívül fontos, hogy folytatódjon a támogatás. Az áramkimaradások rendkívül megnehezítik az elmúlt két hétben az életet Ukrajnában és Kárpátalján is - jelezte.

Lucsok Miklós munkácsi megyéspüspök a közlemény szerint köszönetét fejezte ki, hogy "kinyitottátok a szíveteket arra, hogy segítsetek azokon, akik tizedik hónapja vannak háborúban."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában