Jó tudni

2022.10.12. 15:57

Miniszterelnökség: változik egyes kormányablakok nyitvatartása novembertől

A Miniszterelnökség szerdai közleményében tudatta, hogy 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás – adta hírül az MTI.

Ügyintézés a kőbányai kormányablakban 2022. május 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

"A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél" – emlékeztettek a közleményben. 

A közlemény szerint 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

"Az őszi-téli időszakban jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a novembertől márciusig nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít. Továbbra is minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart" – közölték.

 Az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják el feladataikat. Az ügyintézési lehetőségekről a kormanyablak.hu oldalon lehet tájékozódni – tudatta a Miniszterelnökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában