Őszöd évfordulóján

2022.09.16. 18:51

Kocsis Máté Gyurcsány árnyékkormányáról: kiderült, hogy nem vicc

Mindenki ismeri a módszereiket - írta a Fidesz frakcióvezetője a baloldal bukott miniszterelnökéről.

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Gyurcsány Ferenc pártja, a DK ma jelentette be, hogy Dobrev Klára vezetésével árnyékkormányt alakítanak, melynek tagjait hétfőn mutatják majd be. 

A hír kapcsán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán azt írta: 

Először azt hittem, amikor ma Gyurcsányék bejelentették, hogy árnyékkormányt alakítanak, ez valami poén. (Molnár Csaba paródiába illő Gyurcsány-majmolása ezt a hitet csak erősítette. Egészen szürreális volt.) Azóta meg csak telnek-múlnak az órák, és egyre inkább úgy fest, ezt teljesen komolyan gondolják. 

Mint írta, még mindig várja a DK cáfoló közleményét, de nem jön. 

Bizonyára sokan tűnődnek azon, mégis hogyan gondolják Gyurcsányék néhány hónappal az irtózatos pofon után, amit a választóktól kaptak, hogy úgynevezett árnyékkormányt alakítanak. 

 Ha feltételezzük, hogy tényleg nem vicceltek, (most már úgy fest), akkor próbáljuk megérteni a helyzetet! - írta Kocsis, emlékeztetve arra, hogy,

 jelenleg Gyurcsány pártja a legerősebb, legszervezettebb, legütőképesebb politikai közösség a baloldalon, amelyik jelen pillanatban is “készül”. Igen, a kormányzásra, és nem a süllyesztőbe. 

Kocsis Máté szerint "ez azt jelenti, hogy olthatatlan hatalomvágya odáig vitte a bukott miniszterelnököt, hogy az asszonyt előretolva megpróbálja újra. Így vagy úgy, ahogy fogalmazott még a múlt héten. Abban reménykedik, hogy ha netán valamiért idő előtt menne a jelenlegi kormány (nem fog), akkor ő és az emberi azonnal beülhetnek a helyükre. 

Elég csak elképzelni is, hogy ez mit jelentene a mostani európai válság kellős közepén. Megszorítások, adóemelések, családok kifosztása. Mindenki ismeri a módszereiket."

Kocsis Máté emlékeztetett, hogy holnap lesz az őszödi hazugságbeszéd kiszivárgásának évfordulója. Mint fogalmazott: 

szimbolikus, hogy épp mostanra időzítette Gyurcsány az árnyékormány megalakítását, de legalább mindenkinek módja lesz visszaemlékezni, milyen is volt, amikor ez az alak belehazudott egy nemzet “arcába”. Amikor megverette a honfitársait, amikor lovasrohamot vezényelt ellenük. Aztán meg tönkretette az országot, és megbukott. A magyarok a saját bőrükön tapasztalták meg, milyen egy Gyurcsány-kormány: mindent elvettek. Nyugdíjat, bért, családtámogatásokat. Most meg árnyékkormányt alakít. Nem vicc.

– zárta bejegyzését Kocsis Máté. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában