Migráció

2022.08.11. 11:20

A polgárőrök is segítik a határvédelmet

Az egyre növekvő migrációs nyomás miatt a polgárőrökre a határvédelemben is jelentős szerep hárul a rendőrség és a honvédség mellett Magyarország déli határain –  közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda csütörtökön az MTI-vel, miután Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos az Országos Polgárőr Szövetség elnökével tárgyalt.

Kecskemét, 2015. október 15. A Bács-Kiskun megyei polgárõr szervezetek 38 darab új szolgálati jármûvének átadása Kecskeméten 2015. október 15-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Fotó: Ujvári Sándor

A közlemény szerint Nyitrai Zsolt a megbeszélésen a kormány nevében megköszönte Túrós Andrásnak a 65 ezer polgárőr munkáját.

Kiemelte, a polgárőrök a rendvédelmi szervek mellett szabadidejükben védik a polgárok nyugalmát, közreműködnek a kiegyensúlyozott közrend, közbiztonság megőrzésében.

Az Országos Polgárőr Szövetség és a polgárőrök stratégiai partnerei a kormánynak, működésükhöz a kormány éves szinten több mint 1,2 milliárd forint költségvetési támogatást és eszközöket biztosít a Belügyminisztérium útján –  írták.

Emlékeztettek arra, hogy a kormány határvadász ezred felállításáról döntött, amelynek célja az államhatár védelme, az illegális migráció megakadályozása, feltartóztatása.

A szerződéses határvadász alakulatok toborzása során a kormány számít a polgárőrök jelentkezésére is, ezért egyes határ közeli megyék toborzó kampányában együttműködik a Belügyminisztérium, a rendőrség, az Országos Polgárőr Szövetség és a kormány, ezzel is segítve 4000 szerződéses határvadász szolgálatba állását, hogy megvédjék az országot az illegális migráció hatásaitól –  olvasható a közleményben.

Borítóképünk illusztráció: A Bács-Kiskun megyei polgárőr szervezetek 38 darab új szolgálati járművének átadása Kecskeméten 2015. október 15-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában