De vajon mire?

2022.07.09. 11:21

Gyurcsány Ferencék készülnek

A volt miniszterelnök szombat reggeli Facebook-posztjában azt állítja, megtanulták 2002, 2006 és 2022 leckéit.

Készülünk

– jelezte ma reggeli bejegyzésében közösségi oldalán Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök szerint ők megtanulták 2002 és 2006 leckéjét, de még a 2022-es választások „más természetű leckéjét” is. 

Bejegyzésében Orbán Viktorról azt állítja, hogy a miniszterelnök semmit nem tanult elődei hibáiból, de azt a kérdést nyitva hagyta, hogy meddig tudja megúszni a kormányfő „politikájának teljes kudarcát”. 

Gyurcsány szerint nem kétséges, Orbán végül veszíteni fog, és bejegyzése alapján a volt miniszterelnök készen áll arra, hogy visszatérjen a hatalomba. 

A Demokratikus Koalíció elnöke lamentált a 2008-as válságról is, ami az ő kormányzása alatt érte el Magyarországot. Gyurcsány szerint a bajok okozói nem ők voltak, de azt elismerte, hogy a válságkezelésük csapnivalóra sikeredett, azt írta: 

Nekünk jobban fájt, mint a legtöbbeknek.

A 2004 és 2009 közötti kormányzásról azt is írta, hogy nagy átalakulásokra, reformokra készültek, de nem tudták őket maradéktalanul végrehajtani, mert „rendbe kellett tenniük” a költségvetést és a gazdasági helyzetet. 

A volt miniszterelnök posztját sokan úgy értelmezték, hogy egyenesen a kormányfői pozícióra jelentkezett be. Deák Dániel politikai elemző azt írta közösségi oldalán: 

Gyurcsány a válságot kihasználva kúszna vissza a hatalomba, kormányzásra készül!

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (MTI/Mohai Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában