A béke a cél

2022.06.11. 15:37

Varga Judit: az újabb szankciók csak a válságot mélyítenék és tönkretennék az európai gazdaságot

Az igazságügyi miniszter szerint úgy tűnik, mintha az európai döntéshozók is lemondtak volna a békéről. Az olajembargóról szóló vitában ugyanakkor egyre többen támogatják a magyar álláspontot.

Varga Judit Facebook-oldalán emlékeztetett: "Immár több mint száz napja zajlik háború keleti szomszédunkban. Az elhúzódó harcok alapján pedig sajnos kijelenthetjük, hogy a konfliktus nem is fog egyhamar véget érni."

Úgy tűnik azonban, mintha mára az európai döntéshozók is lemondtak volna a békéről. Helyette újabb és újabb szankciókat követelnek, holott azok csak a válságot mélyítenék és tönkretennék az egész európai gazdaságot. Áremelkedés, magas infláció, termékhiány. Ezeket mind csak akkor tudjuk megfékezni, ha Európa felhagy az eddigi politikával és a békét finanszírozza! - jelentette ki Varga Judit. 

Egy átlagos autós 12 ezer forintot spórol a tankoláson

A miniszter azt is elárulta, hogy a rezsicsökkentésnek és a benzinárstopnak köszönhetően egy átlag autós 12 ezer forintot spórol egy tankoláson. 


Egyre többen osztják a magyar álláspontot olajembargó-ügyben

Miközben egyesek újabb szankciókat követelnek, egyre többen nyilatkoznak elismerően Magyarország álláspontjáról az olajembargó kapcsán. Mint Varga Judit megjegyezte, a holland miniszterelnök után már Litvánia elnöke is igazat adott a magyar kormányfőnek.

Az igazságügyi miniszter szerint az elmúlt hetek vitáiból tehát két következtetést is le tudunk vonni:

  1. Dacára az óriási ellenszélnek, hazánknak sikerült ismét megvédenie álláspontját azokkal szemben, akik szinte teljesen elrugaszkodtak már a valóságtól és olyan szankciókat akarnak bevezetni, amelyek nekünk jobban fájnának, mint a célországnak.
  2. Újra bebizonyosodott, hogy a nyugati mainstream nyomása ellen csak mi vállaljuk fel a vitát. Hiába haszonélvezői az embargó alóli mentességnek más tagállamok is, egyedül mi vagyunk azok, akik felemelték a hangukat és tűzön-vízen átmennek az emberek érdekeiért.

Mi vagyunk a racionalitás utolsó bástyája. És ha már mindenkinek elmentek otthonról, mi akkor is maradunk, megvédjük Magyarországot és vele együtt egész Európát! - jelentette ki Varga Judit. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában