Voksolás

2022.04.05. 10:46

Orbán Viktor már 2019-ben megjósolta, kudarc lesz a baloldali összeborulás (videó)

Ha az ellenzék erre az útra lép, akkor a saját sírját ássa meg, de neki nem kötelessége ebben megakadályozni őket – mindezt Orbán Viktor válaszolta az Origo kérdésére egy 2019-es kormányinfón, amikor egy esetleges teljes baloldali összefogás lehetőségéről kérdezték. A kormányfő szavai 2022. április 3-án beigazolódtak.

Az Origo még 2019 elején, egy kormányinfón kérdezte arról Orbán Viktor miniszterelnököt arról, hogyan változtatja meg a Fidesz stratégiáját az EP-választáson, ha a baloldal közösen indulna.

 

A kormányfő minderre azt válaszolta,

ha az ellenzék erre az útra lép, akkor a saját sírját ássa meg, de neki nem kötelessége ebben megakadályozni őket.

A kormányfő jóslata beigazolódott, mivel bár a 2019-es EP-választáson még külön indultak a baloldali pártok, de a 2022-es országgyűlési választáson már közösen. Ennek eredménye pedig az lett, hogy a baloldal támogatottsága 2018-hoz képest legalább 850 ezer szavazattal csökkent.

 

A videóért kattintson ide! 

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök a kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében, 2019. január 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában