Franciaország

2022.01.14. 16:13

Rendőröket sebesített meg egy agresszív muszlim férfi

A férfi az autójából zaklatta a járókelőket. Allahot dicsőítette és azzal fenyegette őket, hogy meg fognak halni. Az őrjöngő férfi később rendőrökre is rátámadt, hármat közülük megsebesített. Az utóbbi hónapokban megszaporodtak a hasonló esetek Európában.

Ordibálástól volt hangos a napokban az észak-franciaországi Valenciennes egyik forgalmas utcája. Egy muszlim férfi az autójából zaklatta az embereket. Többek között azt kiabálta nekik, hogy „Allah itt van, mind meg fogtok halni!” és Allahot dicsőítette. Sokan megijedtek, ezért kihívták a rendőröket, akik hamar megtalálták az agresszív férfi autóját. Az igazoltatás közben azonban a 36 éves muszlim férfi az autó kulcsával a rendőrökre támadt és többször megütötte őket. Néhány perc dulakodás után végül sikerült ártalmatlanítani. Az egyik francia hírportál szerint a rendőrök már ismerték az erőszakos férfit, a támadás után őrizetbe vették. A rendőröket – egy férfit és két nőt – kisebb sérülésekkel szállították kórházba – írja a V4NA.

Az utóbbi hónapokban több hasonló eset történt Európában. Novemberben késsel támadt a járókelőkre egy muszlim férfi Norvégia fővárosában, miközben Allahot dicsőítette. A csecsen származású férfi az oslói rendőrökre is rátámadt, legalább négyen sérültek meg az incidensben. Az agresszív támadót végül úgy sikerült elfogni, hogy egy rendőrautóval az útját állták. A férfi még ekkor sem adta meg magát és megpróbálta felfeszíteni a kocsi egyik ajtaját, a rendőrök végül lelőtték. A támadó később a kórházban életét vesztette. A muszlim elkövetőt egyébként már ismerte a rendőrség. Korábban többször zaklatta a járókelőket, miközben Allahot éltette.

Októberben pedig egy szélsőséges muszlim férfi íjjal lövöldözött az emberekre az Oslótól nem messze található Kongsbergben. A támadó öt embert megölt és többet megsebesített miközben Allahot dicsőítette. A férfi a rendőröket is megpróbálta lelőni, egyikük könnyebben megsérült. Az elkövetőt végül elfogták és letartóztatták. A szemtanúk azt mondták, hogy soha nem fogják elfelejteni a történteket.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában