Sajátos gondolatok

2022.01.16. 21:04

Márky-Zay Péter szerint a gyermekvédelmi népszavazás aberrált

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szokásos, vasárnap esti bejelentkezésében Simon András gyámkodása mellett elmondta, kikkel alakítaná át az egészségügyet, a magyar állam működését pedig egy lágerhez hasonlította. Szerinte a gyermekvédelmi népszavazás kérdései komolytalanok, és reméli, hogy – bár még mindig nincs meg a kellő számú aláírás – a baloldal témáiról is megtartható lesz a referendum április 3-án.

Jelentősen rövidebb formátumban, műsorvezető irányítása mellett, kérdésekre válaszolva tartotta meg szokásos vasárnap esti bejelentkezését Márki-Zay Péter – írja a Magyar Nemzet. A baloldal miniszterelnök-jelöltjét az ATV-tól igazolt Simon András (aki Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt a köztévé alelnökeként is dolgozott, majd Simor András regnálása idején az MNB szóvivője volt) próbálta kommunikációs komisszárként kordában tartani. Márki-Zay Péter ennek ellenére elejtette, hogy

szerinte a magyar állam működése egy lágeréra hasonlít,

ennek alátámasztására az egészségügyi szolgálati jogviszonyt mutatta be. Ez volt az a kormányzati változtatás, mellyel a Magyar Orvosi Kamara javaslatára soha nem látott orvosbéremelésről döntött a kabinet még 2020 októberében. Simon András kérdésére a miniszterelnök-jelölt vázolta, hogyan képzelné el ő az egészségügy működését. Márki-Zay szerint a Fidesznek üzlet az egészségügy, mégis ő maga beszélt arról, hogyan kellene minél több magánszolgáltatót bevonni az állami ellátásba. Mint mondta, ezen szakmai munka irányításáért árnyékkormányában Komáromi Zoltán, DK-s háziorvos felel. Ő volt az, aki a hétvégén azzal került be a hírekbe, hogy kijelentette, a baloldal hatalomra kerülése esetén a vidéki kórházakban megszüntetnének, bezárnának bizonyos osztályokat.

Márki-Zay Péter beszélt arról is, hogy szerinte az élelmiszerárak befagyasztásával Magyarország a kommunizmusba megy vissza. Szerinte Ausztriában és Németországban nem fagyasztották be a csirkefarhát árát.

Az önmagára többször közgazdászként hivatkozó Márki-Zay arról nem szólt, hogy a világméretű infláció egyik oka a járvány, illetve a lezárásokat követő gazdasági újranyitás, ugyanakkor a háttérben a világ jegybankjainak zöme által alkalmazott laza monetáris politika is áll, amivel a gyors gazdasági növekedés idején sem hagytak fel, sőt még több fedezetlen pénzt bocsátottak ki eszközvásárlásaik során.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje emellett elismerte, hogy még mindig nincs meg a kétszázezer aláírás népszavazási kezdeményezésükhöz,

de továbbra is bízik benne, hogy megtarthatják április harmadikán a referendumot. A kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi kérdésekről azt mondta, „komolytalan, perverz gondolatokról” szólnak és „aberrált gondolatokat tükröznek”. Mint ismert, a kormány arra vár választ, hogy a gyermekeknek a szülők belegyezése nélkül is propagálhassák-e az NGO-k a nemváltást vagy a homoszexualitást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában