Koronavírus

2022.01.04. 18:39

Indul az újabb oltási akció

Előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet részt venni benne.

Újabb oltási akció indul januárban, amelyben előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet részt venni – közölte az országos oltási munkacsoport vezetője a keddi sajtótájékoztatóján. György István megerősítette:

a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben minden csütörtök és péntek délután, valamint a szombati napokon várják azokat, akik igényelni szeretnék a koronavírus elleni védőoltások valamelyikét.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerint a cél az, hogy minél nagyobb átoltottságot és így

minél erősebb védettséget tudjanak elérni a járvány esetleges újabb hullámainak kitörése előtt.

György István közölte, hogy 101 kórházi oltóponton és további 115 járási helyszínen várják a jelentkezőket, mind az öt típusú vakcina elérhető lesz. Elsősorban a még oltatlanokat is várják, valamint azokat, akik esetében legalább négy, de legfeljebb hat hónap telt el az alapimmunizáció óta.

Kiemelte: a háziorvosokat is arra kérik, hogy januárban a rendelési idejükön kívül legalább egy péntek délután és egy szombaton tartsanak oltási napot. – A központi oltóhelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 2 órától 6-ig, szombatonként délelőtt 10-től délután 6-ig zajlik az akció – közölte György István. A helyszínekről a Koronavírus.gov.hu oldalon lehet tájékozódni.

Az államtitkár sikeresnek nevezte az eddigi oltási akciókat. Emlékeztetett, hogy korábban kétszer is meghosszabbítottak egy először egyhetesre tervezett hasonló akciót.

Végül három hét alatt több mint 1,4 millió vakcinát adtak be, az oltások 12 százaléka volt első, hét százaléka második, több mint nyolcvan százaléka pedig harmadik.

György István fontosnak nevezte, hogy a harmadik oltást is kérjék az emberek. – Senki ne bízzon benne, hogy kellő védettséget biztosít neki az, hogy átesett a betegségen. Gyógyulás után is ajánlott felvenni a teljes oltási sort – mondta az államtitkár.

Az első oltási akcióra január 6., csütörtök és január 8., szombat között kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában