migránsbűnözés

2021.11.17. 18:12

Egy svéd bíróságnak nem számít, ha egy migráns fegyvert és drogot csempészik

Töltött fegyvert és kábítószert csempészett Dániából Svédországba egy 17 éves fiatal férfi, akinek korábban már volt lőfegyverrel való fenyegetés miatt dolga a hatóságokkal. A bíróság azonban elengedte, mondván, ne maradjon ki az iskolából.

A 17 éves Abdulrahman Ali Amer egy töltött revolverrel és kábítószerrel felszerelkezve utazott Dániából Svédországba az Öresund hídon át, amikor a vámosok felfigyeltek rá és letartóztatták, írja a Samnytt hírportál nyomán a V4NA.

Abdulrahman elmondása szerint néhány, számára ismeretlen személy megállította Koppenhágában, és azt mondta neki, hogy csempésszen át egy fegyvert Svédországba és Malmöben adja át valakinek. Mint mondta, a fegyvert egy táskában adták át neki, és nem tudta, hogy meg van töltve, és azt sem, hogy kábítószer is van a táskában. A svéd vámhatóság azonban arról számolt be, hogy mind a fegyvert, mind a kábítószert a férfi ruházatában találták meg.

Smugglade skarpladdad revolver på tåget till Sverige – slipper undan med böter https://t.co/BJWsWZyKe7 " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#svpol

A svéd bíróság kimondta, hogy Abdulrahman bűnös fegyvercsempészésben és kábítószer-birtoklásban is, fiatal kora miatt azonban nem ítélték letöltendő börtönbüntetésre. Annak ellenére sem, hogy

visszaeső bűnöző. Korábban Dániában már volt ügye a hatóságokkal többet között lopás, és fegyverrel való fenyegetés miatt.

A férfi egyébként Dániában állampolgárságot, és kihágásai után szociális segítséget is kapott.

A svéd bíróság ezek után mégis úgy döntött, hogy csupán pénzbüntetéssel elengedi Abdulrahmant, az indoklás szerint azért, hogy ne maradjon ki az iskolából, ahova Dániában jár.

A bírság összege 5000 svéd korona (kb.500 euro), valamint 800 svéd koronát kell fizetnie a bűncselekmények áldozatai számára létrehozott alapba. A fiatal ügyvédje majdnem 70 ezer koronás térítést kap, melyet az svéd állam fizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!