Közlekedés

2021.10.16. 19:26

Repülőjáratokat kellett törölni a La Palma-i vulkánkitörés miatt

A La Palma-i repülőtér járatainak többségét törölni kellett szombaton a Cumbre Vieja tűzhányóból előtörő hamufelhő miatt – közölték légi közlekedési illetékesek az AFP francia hírügynökséggel.

„A La Palma-i vulkánkitörés miatt kialakult hamufelhők miatt vasárnapig kénytelenek vagyunk földön tartani a szigetre tartó repülőinket” – tudatta honlapján a Binter légitársaság.

A spanyol repülőtereket üzemeltető Aena szerint a La Palma-i repülőtér üzemel ugyan, de szombaton 34 járatból 30-at töröltek. A vulkánkitörés miatt a repülőteret már kétszer le kellett zárni.

A lassan egy hónapja tartó vulkánkitörésnek halálos áldozata nincs, de több ezer ember kénytelen volt elhagyni otthonát, és sokan közülük mindenüket elveszítették, mert otthonaikat magával sodorta a tűzhányóból kiömlő lávafolyam. Az izzó olvadék 736 hektárnyi területet tarolt le, és 1800 épületet emésztett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!