támadássorozat

2021.10.27. 22:42

Felfegyverzett muszlimok fenyegetik a rendőröket (videó)

A bevándorlók késsel fenyegették a rend fenntartóit.

Shadow of the murderer holding the murder weapon. Silhouette of man with a knife in his hand

Forrás: Shutterstock

Fotó: Proxima Studio

Egy 31 éves bevándorló, aki korábban vízvezeték szerelőként dolgozott, “Allah akbart” kiáltva rontott neki a rendőröknek, miközben azok hatósági ellenőrzéseket végeztek Párizsban. A férfi már ismerős volt a hatóságok előtt, korábban már vádat emeltek ellene kábítószerekkel összefüggésbe hozható bűncselekményekkel kapcsolatban – írja a V4NA Hírügynökség.

A Párizs külvárosában élő férfiről a nanterrei ügyészség azt nyilatkozta, hogy a terrorizmust egyenlőre kizárják, mivel nem találtak arra utaló jeleket, hogy a férfi korábban radikalizálódott volna. Azonban a nemzeti terrorellenes ügyészséget folyamatosan tájékoztatják az ügy fejleményeiről. A bevándorló a terrorizmus megelőzését célzó jelentésekben sem szerepelt.

A férfi először a rendőrök felé hajított egy üveget, majd pedig megtámadta őket egy késsel. Az egyik rendőr elővette a fegyverét, és medencén lőtte a késsel rájuk rontó bevándorlót. A támadót ezek után súlyos sérülésekkel kórházba szállították, és este 8 óra környékén belehalt a sérüléseibe.

Az információk szerint a férfi szív- és légzésleállásba halt bele, a rendőrök azonban nem sérültek meg a támadás során. A támadóhoz közel álló egyik férfi azt mondta, hogy egyáltalán nem ilyennek ismerte a férfit, aki korábban kisebb bűncselekményeket követett el.

De nem az volt az elmúlt napok egyetlen támadása. Egy, a menedékkérelmének az elutasítását feldolgozni képtelen bangladesi származású illegális bevándorló két késsel felfegyverkezve jelent meg a francia bevándorlási- és integrációs hivatal előtt.

A hivatal tisztviselői hívták a rendőrséget, akiket a megérkezésük után fenyegetni kezdett a bevándorló, ezért sokkolóval lefegyverezték, majd pedig elvették tőle a késeket. A bangladesi férfit ezek után bíróság elé állították. A halálos fenyegetésekkel kapcsolatos vádak alól felmentették, de kábítószer-használat, illetve tiltott fegyverviselés miatt bűnösnek találták, és három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A francia belügyminiszter egy Twitter-posztban áll ki a megtámadott rendőrök mellett, azt írta, “Üdvözlöm a Colombese negyedben megtámadott rendőröket, akiket késsel fenyegettek meg. Minden eddiginél éberebbnek kell lennünk. Köszönöm a bátorságukat”.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!