korlátlan bevándorlás

2021.10.30. 07:00

Arabul tart meseórát több svéd könyvtár

Havonta szervez meseórákat, nem is egy svéd könyvtár 5-9 éves gyerekeknek, de csak arab nyelven.

STOCKHOLM 20200401 Corona information in Arabic at Drottninggatan=Queens Street in Stockholm, less people than usual in the city thanks to the corona pandemic Wednesday April 1, 2020 Photo Fredrik Sandberg / TT kod 10080 *SWEDEN OUT* (Photo by FREDRIK SANDBERG / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)

Forrás: TT News Agency via AFP

Fotó: Fredrik Sandberg

Októberben, novemberben és decemberben is szerveznek meseórákat a svédországi Limhamn könyvtárában 5-9 éves gyerekeknek. Az esemény közösségi oldalán „izgalmas kalandra” várják a kicsiket, de csak azokat, akik értenek arabul. A svéd könyvtár ugyanis arab nyelvű meseórákat szervez – írja a V4NA.

A város közösségi oldalán is feltűnést keltett a meseóra, többen kérdőre vonták a könyvtárat, hogy nem lenne-e jobb egyszerűen svéd nyelvű meseórákat tartani. Valaki rá is kérdezett, de kiderült, hogy svéd nyelvű mesedélutánt nem tartanak a könyvtárban, írja a Samnytt hírportál.

A lap arra is emlékeztet, hogy 2019 novemberében Bjuv városában rendeztek arab filmhetet a könyvtárban, ahol egyébként szintén szerveznek arab nyelvű mesedélutánokat. A filmhét rendezésekor a cél az arab nyelvű lakosok bevonása volt a közösség életébe.

Borítókép: Arab nyelven közzétett koronavírus tájékoztató Stockholmban / Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!