büntetés

2021.09.03. 20:24

Százöt év börtönbüntetésre ítéltek három orvvadászt a Dél-Afrikai Köztársaságban

Megöltek három orrszarvút a Kruger Nemzeti Parkban.

Összesen 105 év börtönbüntetésre ítéltek három orvvadászt a Dél-Afrikai Köztársaságban.

Két mozambiki állampolgárt és egy dél-afrikai lakost azért ítélték el, mert megöltek három orrszarvút a Kruger Nemzeti Parkban. A három férfit még 2017-ben tartóztatták le.

„Ezeknek az ítéleteknek elrettentőnek kell lenniük azok számára, akik idejönnek és megölik nemzeti örökségünket és megsemmisítik népünk megélhetésének forrásait” – közölte pénteken Gareth Coleman, a nemzeti park vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy folytatni fogják a nemzeti parkok biztonságának megerősítést szerte az országban.

„Az elmúlt hónapokban fokoztuk erőfeszítéseinket a biztonság megteremtésére a parkban, aminek jó hatása van... Ezek az ítéletek ösztönözni fogják csoportjainkat, amelyek fáradhatatlanul dolgoznak a flóra és a fauna védelme érdekében” – hangoztatta.

A Dél-Afrikai Köztársaságban 2020-ban 394 orrszarvú vált vadorzók áldozatává, 30 százalékkal kevesebb, mint az előző évben. Ez volt a legalacsonyabb mutató 2011 óta.

Az ország nagyjából 16 ezer orrszarvúnak ad otthont. Az orvvadászat és az északkeleti régiót sújtó aszály súlyosan érinti az orrszarvúpopulációt. A Kruger Nemzeti Parkban élő rinocéroszok száma csaknem kétharmaddal csökkent az elmúlt évtizedben: 2019-ben nagyjából 3800, míg 2008-ban még 11 800 egyed élt a parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!