Ország-világ

2021.09.26. 07:28

Pikó András kedvezményt biztosít a Labrisz Leszbikus Egyesületnek

A józsefvárosi önkormányzat támogatásával költözik a Labrisz Leszbikus Egyesület. Az LMBTQ-szervezet korábban azzal szerzett kétes hírnevet magának, hogy gyermekeknek szóló homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyvet dobott piacra, emellett középiskolákban tartanak érzékenyítő előadásokat fiataloknak. Ezt a törekvésüket Pikó András láthatóan támogatja, kedvezményt biztosított a szervezet új székhelyének. Ezzel együtt a józsefvárosi egészségügyi és köznevelési dolgozók 13. bérének a visszaépítését elutasította, szerinte arra nem jut a rekordösszegű költségvetésből.

A VIII. kerületi Baross utcában lesz a Meseország mindenkié című könyv kiadójának, a Labrisz Leszbikus Egyesületnek az új bázisa – írja a Magyar Nemzet.

A helyiséget kedvezményesen bérelhetik majd a Józsefvárosi Önkormányzattól. A Hírnyolc kerületi lap birtokába jutott előterjesztésben álló indoklás szerint „a Labrisz Leszbikus Egyesület által végzett szakmai munka önkormányzati feladatokhoz és célokhoz — esélyegyenlőségre való törekvést segítő tevékenység — kapcsolódik, ezért javaslom a kérelem (kedvezményes bérleti díj megállapítása – a szerk.) pozitív elbírálását”.

A kedvezményben részesített szervezet idei és jövő évi tervei között szerepel, hogy folytatják a Melegség és megismerés című iskolai felvilágosító programjukat, amelyre évi 700 ezer forintot terveznek elkölteni. Emellett szeretnének összeállítani olyan anyagokat, amivel megkönnyítenék a pedagógusoknak a Meseország mindenkié című könyv hasznosítását. Erre hatmillió forintot szánnak.

Minden jel arra mutat, hogy a leszbikus szervezet elkötelezett támogatója a Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzat. Pikó kétéves regnálása alatt felkarolta az összes periférián lévő csoportot, a hajléktalanokat, a bevándorlókat és a homoszexuálisokat.

A baloldali polgármester ezzel párhuzamosan a megszorításokban is jeleskedett; elvette az óvodai és egészségügyi dolgozók 13. havi juttatását, leépítette a polgárőrséget és megszüntette a családok minden tagjának járó parkolási kedvezményeket, továbbá jelentősen lecsökkentette a társasházaknak adható támogatásokat is. Pikó a kerületi kultúrát is leépítette, bezáratta a Józsefvárosi Galériát és elüldözte a kerületi Zászlómúzeumot is.

„Pikó András önkormányzata ismét bebizonyította, hogy ha a baloldalon múlik, szabad az LMBTQ-propaganda útja a gyermekekhez”

– reagált az ügyre a Józsefvárosi Fidesz. Mint írták: a kedvezmények hozzájárulnak ahhoz, hogy a szülők tudta nélkül beszivárogjon a gyermekek életébe az LMBTQ-lobbi. Szerintük ez az eset is bizonyítja, hogy szükség van a gyermekvédelmi törvényre és fontos, hogy ebben a kérdésben népszavazáson mondják ki a végső szót a magyar emberek.

A héten megtartott testületi ülésen, a Fidesz–KDNP-frakció azt javasolta, hogy az önkormányzat építse vissza a szociális és egészségügyi dolgozók 13. havi bérét. Pikóék azonban nemet mondtak a fideszes javaslatra.

Mindezt úgy, hogy megdőlt a kerület baloldali vezetésének a kommunikációs állítása, miszerint Józsefvárost kivéreztette a kormány és semmire nincs pénz. A szeptember 23-i képviselő-testületi ülésen kiderült, hogy a kerület költségvetésének főösszege jelenleg, a módosítás értelmében 31 milliárd forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!