Ország-világ

2021.05.16. 15:52

Gyurcsányi elemek figyelhetők meg Karácsony belépőjében

Nemrég még azt állította, egy porcikája sem kívánja a miniszterelnök-jelöltséget.

Gyengébb, sutább kiadásban, de egyértelműen megfigyelhetők voltak Gyurcsány Ferenc hatásvadász eszközei Karácsony Gergely szombati miniszterelnök-jelölti bejelentkezésében, a szülőfaluba való visszatéréstől kezdve a kortesbeszédig – írja a Magyar Nemzet.

Emlékezetes: a DK elnöke már miniszterelnökként is számos alkalommal állt elő olyan, enyhén szólva nehezen hihető történettel, amely emberségét volt hivatott sugallni. A legismertebb ezek között talán az volt, amikor 2005-ben talált egy gyereket.

Az akkori, meglehetősen zavaros beszámolók szerint egy 12 éves ceglédi kislány egy iskolai intő miatt Budapestre utazott, ahol éppen a Gyurcsány házaspár házának a környékére keveredett, akik, miután értesítették a gyerek szüleit, éjszakára befogadták a kislányt.

Jópofaságára, emberközeliségre játszott abban a 2006-ban az interneten megjelent videón is, amin Gyurcsány az Igazából szerelem című film egyik jelenetét, benne Hugh Grantet utánozva táncolt a miniszterelnöki dolgozószobájában.

Gyurcsány a felvételről azt állította, hogy az egy évvel korábban, Batiz András akkori kormányszóvivő esküvőjére készült, és sejtelme sincs, hogyan került ki a világhálóra.

Szintén ebbe a sorba tartozik, amikor 2009-ben Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatója közben Budai Bernadett kormányszóvivő hirtelen összeesett. Hős lovagként Gyurcsány azonnal odaugrott, karjaiba kapta és kivitte Budait a Nándorfehérvári teremből, a sajtótájékoztató pedig félbeszakadt. A miniszterelnök 10-15 perccel később ért vissza a terembe, és közölte: megérkezett a mentő a kormányszóvivőért, ezután folytatta a sajtótájékoztatót. A kormányszóvivői iroda később azt állította, hogy Budai Bernadett „valószínűleg influenzás”, ezért ájulhatott el.

A lódítás és manipulálás nem áll messze Karácsony Gergelytől sem, elég, ha arra gondolunk, hogy nem olyan rég még kategorikusan azt állította, „egy porcikám sem kívánja” a miniszterelnök-jelöltséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!