Ország-világ

2021.04.09. 22:49

Könnyek és virágok – így gyászolják az emberek Fülöp herceget

Életének 100. évében elhunyt Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje. A halálhírt pénteken jelentette be a Buckingham-palota. Az Egyesült Királyágban nemzeti gyász kezdődött.

London, 2021. prilis 9. Flp edinburghi herceget, II. Erzsbet brit kirlyn frjt brzol fnyreklm London belvrosban 2021. prilis 9-n. Flp herceg a mai napon, 99 ves korban elhunyt. MTI/AP/Matt Dunham

Forrás: MTI/AP/Matt Dunham

Fotó: Matt Dunham

Fülöp herceg volt a világtörténelem legidősebb és leghosszabb ideig „szolgáló” királyi házastársa. Fülöp halálának bejelentésével életbe lépett a Forth Bridge néven kidolgozott menetrend, amely a temetésig határozza meg az állami és protokolláris teendőket az országban.

Amióta a palota kiadta Erzsébet királynő közleményét a halálhírről, az emberek – köztük rengeteg fiatal – azonnal özönleni kezdtek a Buckingham-palotához.

Virágokkal és Fülöp hercegnek szóló üzenetekkel érkeznek a gyászolók.

Félárbócon a lobogók és kifüggesztették a halálhírt a palota kapujára
Fotó: MTI/AP/Matt Dunham

 

Virágcsokrokat visz egy férfi a londoni Buckingham-palota kapujához 2021. április 9-én. .
MTI/AP/Matt Dunham

 

Egy kislány virágcsokorral a londoni Buckingham-palota kerítésénél 2021. április 9-én.
MTI/AP/Matt Dunham

 

Virágcsokrok a londoni Buckingham-palota kerítésénél
MTI/AP/Alastair Grant

 

A londoni Buckingham-palota kapujánál elhelyezett virágcsokrokat nézõ emberek
MTI/AP/Matt Dunham

 

Borítókép: Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet brit királynő férjét ábrázoló fényreklám London belvárosában 2021. április 9-én. Fotó: MTI/AP/Alastair Grant

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!