Ország-világ

2021.02.22. 11:22

Varga Judit: a zaklatás áldozatai sincsenek egyedül

Az Áldozatsegítő Központ tevékenységére hívja fel a figyelmet az igazságügyi miniszter hétfői Facebook-bejegyzésében, hangsúlyozva: a zaklatás áldozatai számára is van segítség.

Varga Judit azt írta, a mai világban a zaklatásnak többféle formája elképzelhető. Sokan ismerhetünk is környezetünkben olyan embereket, akik zaklatás áldozatává váltak – fűzte hozzá.

Kiemelte, a legtöbben nem tudják, hogy ebben az olykor „kilátástalannak” tűnő helyzetben sincsenek egyedül. Az Áldozatsegítő Központ által indított Hétköznapi történetek című videó- és podcastsorozat következő részében éppen erre a jelenségére hívják fel a figyelmet.

„Fontos, hogy ha környezetünkben bárki ilyen helyzetbe kerül, tudjuk, hogy mit kell tenni” – írta közösségi oldalán a miniszter, azt kérve: aki segíteni szeretne, ossza meg ezeket a videókat és szakértői tartalmakat, „hogy minél többen értesüljenek róla: van segítség”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!