Ország-világ

2021.02.04. 11:21

Fontos szakaszhoz érkezett az oltási kampány (videó)

Véget ért a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatója.

Forrás: Facebook

Fotó: Koronavírus tájékoztató oldal

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője arról beszélt, hogy egy szabolcsi sörözőt fél évre bezártak, mert nyolc vendég a helyben fogyasztott. 210 ember nem viselt szerdán megfelelően maszkot, míg 347 személy szegte meg a kijárási tilalmat – idézte az Origo.

Galgóczi Ágnes, az Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője arról beszélt, hogy csütörtöktől elkezdődött a regisztrált idősek oltása. 1080 háziorvos vesz részt a folyamatban.

Galgóczi Ágnes arról is beszélt, hogy február 4-e a rákellenes világnap. A szűrések most is folynak, és akit behívnak, az menjen el – tette hozzá. Csak egészséges emberek menjek el szűrésre.

A háziorvos dönt arról, ki oltható – mondta kérdésre Galgóczi Ágnes. Aki regisztrált, az értelemszerűen élhet az oltakozással, amit lesz elegendő vakcina, a Moderna 7000-rel kevesebb személy számára küldött oltóanyagot az ígértnél, kapnak új időpontot – mondta egy másik kérdésre.

Borítókép: a kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!