Ország-világ

2021.02.14. 14:06

Fidesz: Gyurcsány polgármesterei ott tartanak, hogy elzárnák az oltóanyagot az emberektől

Öt fővárosi kerület DK-s polgármestere levélben kérte Kásler Miklós emberierőforrás-minisztertől, hogy az általuk vezetett kerületekben csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinával oltsanak.

Ózd, 2021. február 13. Birkov Oleg Mihajlovics főorvos beolt egy dolgozót a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája második adagjával az időseket gondozó Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Ózdi Otthonában 2021. február 13-án. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Gyurcsány polgármesterei ott tartanak, hogy elzárnák az oltóanyagot az emberektől – közölte a Fidesz vasárnap az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt közleményében arra reagált, hogy öt fővárosi kerület DK-s polgármestere sajtótájékoztatón számolt be arról: levélben kérték Kásler Miklós emberierőforrás-minisztertől, hogy az általuk vezetett kerületekben csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinával oltsanak.

A tájékoztatón Gy. Németh Erzsébet (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes arról beszélt: a Demokratikus Koalíció oltáspárti közösség, tisztában vannak a védőoltás fontosságával, de álláspontjuk szerint csak felelősen, kizárólag az EMA által engedélyezett vakcinával szabad oltani.

A Fidesz elképesztőnek nevezte, hogy a hatalomért a baloldalnak „tényleg semmi se drága, még az emberi életek sem”.

Azt írták: Gyurcsány polgármesterei már ott tartanak, hogy a saját kerületeikben képesek lennének elzárni az emberektől bizonyos – a baloldalnak nem tetsző – oltóanyagokat, miközben egész Európában a járvány harmadik hulláma terjed, és az országok versenyfutásban vannak az idővel az oltásért és a vakcinákért.

„Azt is tudjuk, hogy azért csinálják ezt az oltás- és vakcinaellenes kampányt, mert a baloldalnak az a politikai stratégiája, hogy a járvány elhúzódjon, több legyen a beteg, több legyen a halott, és dőljön be a gazdaság” – olvasható a közleményben.

A baloldal szerint ugyanis – tették hozzá – nekik annál nagyobb az esélyük a hatalomra, minél rosszabb az országnak.

Hangsúlyozták: Magyarország előrelátó és helyes lépést tett, amikor úgy döntött, hogy a magyar emberek élete védelmében minél több vakcinát szerez be, így már több uniós tagállammal ellentétben nemcsak három, hanem négy vakcinával oltják be a magyarokat.

Gyurcsányéknak egyszerűen nincs joga ahhoz – még a baloldali vezetésű településeken sem -, hogy megmondják az embereknek, beoltassák-e magukat, és milyen vakcinával. Ezt egyedül az emberek és az orvosok dönthetik el – tudatta közleményében a Fidesz.

Borítókép: Birkov Oleg Mihajlovics főorvos beolt egy dolgozót a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája második adagjával az időseket gondozó Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Ózdi Otthonában 2021. február 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!