Ország-világ

2021.02.03. 12:07

1,7 milliárd forintos fejlesztés hét budapesti kórházban (videó)

Újabb hét budapesti kórház gyarapodott 1,7 milliárd forint értékű diagnosztikai fejlesztéssel az Egészséges Budapest Program keretében. Az intézmények prémiumkategóriás röntgenkészülékeket, CT-berendezést, ultrahangkészülékeket és hozzájuk tartozó kiegészítő eszközparkot kaptak – mondta videóüzenetében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A világjárvány ellenére folytatódik az Egészséges Budapest Program. A kormány 2020 végéig közel 4200 orvostechnológiai eszközt fejlesztett 28 milliárd forintból a főváros egészségügyi intézményeiben – emlékeztetett a miniszter.

Ebben az évben újabb 7 budapesti kórház gyarapodott 1,7 Mrd forint értékű diagnosztikai eszközzel – közölte, majd ismertette az intézmények névsorát: a fejlesztés keretében a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, a Szent János Kórház, a Gottsegen Országos Kardiológiai Intézet, a Jahn Ferenc Kórház, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, a Flór Ferenc Kórház és az Uzsoki Utcai Kórház orvostechnológiai eszközparkja bővült új, rendkívül korszerű eszközökkel.

Az intézményeknek adott prémiumkategóriás készülékek kulcsfontosságú szerepet játszanak a képalkotások alapján végzett beavatkozásokban és eljárásokban – zárta videóüzenetét a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!