Ország-világ

2020.08.19. 19:36

Erdő Péter: újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk (videó)

Változó időket élünk, „újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk”, ez azonban nem szomorúságra, hanem reményre ad okot – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Szent István ünnepe alkalmából közzétett videóüzenetében.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ünnepi szentmisét mutat be Nagyboldogasszony napján és a bazilika búcsúünnepén az esztergomi bazilikában 2020. augusztus 15-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A bíboros hangsúlyozta: Szent István király ünnepe öröm és ünnep mindenki számára, akinek kedves a magyarság sorsa, aki tiszteli azokat az értékeket, amelyeket az államalapító király Európa közepén a maga korában megvalósított.

Azt mondta, nagyon változó időket élünk, átélhettük idén a járvány, a megszorítások, a tilalmak, majd az újraéledő reménykedés heteit, hónapjait, és nem tudjuk, mi lesz még a következő időkben.

Újra átéljük, hogy Isten kezében vagyunk, de ez az emberiség sorsa, és ez nem szomorúság, hanem remény a számunkra, ha arra építjük az életünket, akire Szent István építette az országát, vagyis Jézus Krisztusra

fogalmazott.

Hozzátette: őt ünnepeljük, vele akarunk találkozni 2021. szeptember 5. és 12. között Budapesten, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

Borítókép: Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ünnepi szentmisét mutat be Nagyboldogasszony napján és a bazilika búcsúünnepén az esztergomi bazilikában 2020. augusztus 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!