közös érdek

2020.07.30. 12:47

Szijjártó: Magyarország mindent megtesz a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozásáért

Ez az EU gazdasági, stratégiai és biztonsági érdeke – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán, miután telefonon egyeztetett Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszterrel az ország európai uniós integrációs tárgyalásainak állásáról.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy „mivel mi nem csak beszélünk a nyugat-balkáni országok támogatásáról”, valamennyi nyugat-balkáni kormány mellett a magyar külügyminisztériumból odaküldött tapasztalt integrációs szakértő dolgozik.

Srdjan Darmanovic, aki – mint Szijjártó Péter elmondta, nagyon elégedett a náluk dolgozó szakértővel – kérte, hogy Magyarország újabb egy évvel hosszabbítsa meg a szakértő megbízását. Magyarország teljesíti a kérést – tette hozzá a magyar miniszter.

Montenegró megérdemelte, hogy végre az utolsó csatlakozási tárgyalási fejezetet is megnyissa velük az EU – jelentette ki a Szijjártó Péter, aki reméli, hogy 2025-re az Európai Unió újabb tagokkal bővül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!