Ország-világ

2020.07.25. 09:54

Bodolai László nagyon súlyos dolgokat közölt az Index kirúgott főszerkesztőjéről

A lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke szerint Dull Szabolcs baloldali politikusokkal egyeztetve szándékosan robbantotta szét a lapot.

Budapest, 2018. május 14. Bodolai László, a Nemzeti Választási Bizottságba (NVB) a Lehet Mást a Politika (LMP) által megbízott tag aláírja az esküokmányt az NVB-be delegált tagok eskütételén az Országházban 2018. május 14-én. MTI Fotó: Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Nagyon súlyos dolgokat közölt az Index kirúgott főszerkesztőjéről, Dull Szabolcsról egy zárt internetes fórumon Bodolai László, a lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke. Bodolai szerint Dull üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának, amiért Németországban szíjon vezették volna el a rendőrök, majd vezető baloldali politikusokkal egyeztetve szándékosan szétrobbantotta az Indexet. Bodolai szerint „a konkurencia röhög a markában” – ez utóbbit megerősíti, hogy a 24.hu főszerkesztője, Pető Péter egy pénteki vezércikkben már bejelentkezett az Index „hagyományainak” folytatására – írja az Origo.

Bodolai megdöbbentő írásában azt állítja: Dull Szabolcs egy hónappal korábban tudott arról az úgynevezett Gerényi-tervről, ami miatt a hisztéria június 21-én kitört az Index szerkesztőségében. A kuratórium elnöke szerint egy csütörtöki napon volt az igazgatósági ülés, majd másnap, „pénteken felhívtam Szabolcsot, hogy a GG tervként elhiresült ötlet nincs a napirenden, nyugodjon meg, vasárnap este sörözzünk egyet a szerkesztőség vezetéssel. Azt mondta, OK”. Vasárnap azonban a 24.hu újságírója olyan üzleti titkokra kérdezett rá Bodolainál, amit csak Dulltól tudhatott.

Ilyenért mondjuk Németországban szíjon vezetik el a volt vezetőt a rendőrök, én csak az igazgatóságból raktam ki

- írta.

A kuratóriumi elnök azt mondta, ettől kezdve csak titoktartási szerződésekkel mert beszélni a szerkesztőség vezetőivel, mert mindent azonnal elmondtak a 444.hu-nak. Közben a hirdetők elbizonytalanodtak, az Index kasszája kezdett kiürülni.

Ezután jönnek a legmegdöbbentőbb állítások:

.. befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt a következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása.

Bodolai felkért egy nemzetközi ügyvédi irodát, hogy készítsen egy auditot a vezetői felelősségről. Ennek az lett az eredménye, hogy „Dull semmit sem kockáztat, amíg én a teljes vagyonomat ha fejre áll a cég”.

Ezután rúgta ki a főszerkesztőt, aki erre fellázította a szerkesztőséget. Bodolai következtetése: „Most a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető.”

A teljes bejegyzés:

Fotó: Facebook

 

Borítókép: Bodolai László, a Nemzeti Választási Bizottságba (NVB) a Lehet Mást a Politika (LMP) által megbízott tag aláírja az esküokmányt az NVB-be delegált tagok eskütételén az Országházban 2018. május 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!