tisztázatlan körülmények

2020.06.19. 10:40

Diákok is meghaltak egy afganisztáni korániskolában történt robbanásban

Legalább kilenc diák életét vesztette az észak-afganisztáni Tahár tartomány egyik korániskolájában történt robbanásban – közölték helyi tisztségviselők.

Az iskolában egy aknavetőgránát robbant fel, amely eddig tisztázatlan körülmények között került az épületbe. Az áldozatok többsége kiskorú, a robbanásban további hat ember megsebesült.

Két rendőrségi forrás szerint csütörtökre virradóra a kabuli vezetés ellen harcoló radikális iszlamista tálibok megtámadták a biztonsági erők egyik ellenőrzőpontját Kunduz és Baglán tartományok határán. Hét afgán rendőr életét vesztette, hatan pedig megsebesültek.

Az újabb erőszakhullám veszélybe sodorja a béketárgyalások beindítását a kabuli vezetés és a szélsőségesek között. Az afgán hatóságok azzal vádolják a tálibokat, hogy fokozták támadásaikat az utóbbi napokban. Ugyanakkor a ramadán (iszlám böjti hónap) lezárását követő ünnepség idejére bejelentett átmeneti tűzszünet óta összességében csökkent az erőszakos cselekmények száma a konfliktus sújtotta országban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!