Trianon 100

2020.06.04. 11:28

Potápi: megerősödött a nemzet az elmúlt tíz évben

A magyarság helyzetéből a realitás talaján állva kell kihozni a lehető legtöbbet.

Megerősödött a magyar nemzet a kormány elmúlt tíz évben hozott döntéseinek köszönhetően – mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

„Derűsen, bizakodva nézünk a jövőbe ” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a 21. század a magyar közösségek számára nyertes évszázad lesz.

A magyarság helyzetéből a realitás talaján állva kell kihozni a lehető legtöbbet, az elmúlt tíz évben a nemzetpolitika is erre törekedett, és intézkedései által a magyar kormány megtette, amit tudott – fűzte hozzá a politikus.

Kiemelte:

a legfontosabb hogy az elcsatolt országrészekben élők is érezzék, hogy magyarok, és tudják, számíthatnak Magyarország és a magyar kormány támogatására.

Potápi Árpád János kitért a nemzetpolitikai államtitkárság által, a nemzeti összetartozás napja alkalmából meghirdetett „Milyen jó, hogy itt vagyunk” című videópályázat eredményeire. Mint mondta, a több mint hatszáz pályázat közül két erdélyi és egy szlovákiai kisfilmet díjaztak.

Hozzátette: a pályázatra Ecuadortól Németországig érkeztek olyan videók, amelyekben 10 és 25 év közötti fiatalok, maximum öt percben beszélnek arról, mit jelent számukra a magyarság, a nemzeti összetartozás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!