Trianon 100

2020.06.04. 05:53

Mától megváltozik Csongrád megye neve

Trianon századék évfordulóján Csongrád-Csanád megyére változott Csongrád megye neve csütörtökön.

Orosháza, 2020. június 4. Trianon századik évfordulóján Csongrád-Csanád megyére változott Csongrád megye neve, ezért ennek megfelelõen új táblát helyeznek el a megyehatáron a Magyar Közút Kht. Dél-Alföldi Regionális Fõmérnökség Hódmezõvásárhelyi Üzemmérnökségének munkatársai Orosházánál a 47. számú fõúton 2020. június 4-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

2017-ben az Országgyűlés Lázár János, a térség parlamenti képviselőjének javaslatára – ellenszavazat nélkül – módosította a megye nevét.

Juhász Tünde kormánymegbízott korábban közölte, a megyében élőknek nincs teendőjük a névváltoztatás miatt. A megyei kormányhivatal honlapja és elektronikus levelezési címe nem változik meg, a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélik, ez összességében egy-két millió forintos költséggel jár.

Csongrád-Csanád megye mai területe az 1950-es megyerendezéskor alakult ki, Csongrád megyéből és a modern korban makói székhelyű Csanád megye délnyugati feléből, amelyhez tartoztak akkor az egykori Torontál vármegye Magyarországon maradt települései is.

A 4261,74 négyzetkilométeres területű Csongrád-Csanád megyében a Központi Statisztikai Hivatal 2019. I-IV. negyedéves adatai szerint 399 ezren élnek.

Borítókép: Új táblát helyeznek el a megyehatáron a Magyar Közút Kht. Dél-Alföldi Regionális Főmérnökség Hódmezővásárhelyi Üzemmérnökségének munkatársai Orosházánál a 47. számú főúton 2020. június 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!