Járvány

2020.06.07. 17:55

Kásler Miklós megköszönte a pedagógusok munkáját

A magyar kormány honlapján jelent meg az emberi erőforrások miniszterének a pedagógusnap alkalmából írt levele.

Tisztelt Pedagógusok!

Önöknek köszönhető, hogy iskoláinkban a koronavírus-járvány idején a digitális oktatás keretében nemcsak a kötelező tananyagot adják tovább a diákoknak, hanem évezredes értékeinket, hagyományainkat is. Önöknek köszönhető, hogy ebben a helyzetben a diákok nem maradtak tudás és kultúra nélkül. A népszerű közösségi oldalak segítségével a gyermekek akár digitális múzeumlátogatáson is részt vehetnek, könyveket olvashatnak, kiállítások anyagát tekinthetik meg, így megismerhetik múzeumaink, könyvtáraink kincseit.

A magyarság számára nemzeti érték a gyermek, az óvodások és az iskolások jövőjének záloga pedig az Önök kezében van. Önök azok, akik az alapvető képességek elsajátítása után továbbvezetik őket a tudás rögös útján, felfedezik a bennük rejlő tehetséget. Önök azok, akik nemcsak tanítják, hanem nevelik is gyermekeinket, és nemzeti hagyományaink átadása mellett a személyiségüket is formálják.

Egy jó pedagógus nemcsak tanár, hanem példakép, barát, pszichológus is, aki megmutatja gyermekeinknek, hogyan kell kiállniuk önmagukért, küzdeni másokért és a kudarcokból előnyt kovácsolni.

Önök tehát nem szakmát, hanem hivatást választottak. Fáradozásaik éppen ezért különös megbecsülést érdemelnek.

A jelenlegi veszélyhelyzetben különösen nehéz feladat a diákok oktatása és nevelése, ismereteik bővítése. Önök mégis tudásuk legjavát nyújtva, fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy ne hagyják magukra a gyermekeket és szüleiket.

Köszönöm Önöknek, hogy a koronavírus-járvány idején kitartóan, alázattal teljesítik küldetésüket a magyar oktatásért, a magyar ifjúságért.

Az idei évben a pedagógusnapon szokásos díjakat, elismeréseket is később, a tanévnyitás keretében adjuk majd át, a döntések azonban megszülettek: 2 fő Eötvös József-díjban, 11 fő Apáczai Csere János-díjban, 12 fő Németh László-díjban, 5 fő Trefort Ágoston-díjban, 12 fő Brunszvik Teréz-díjban részesült. A díjazottak eddigi tevékenységéhez, az elnyert díjhoz is gratulálok.

Tisztelettel:

Prof. Dr. Kásler Miklós

az emberi erőforrások minisztere

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!