Járvány

2020.06.20. 10:53

Huszonhét újabb fertőzéses esetet regisztráltak Kínában

Huszonhét újabb koronavírusos fertőzéses esetet regisztráltak Kínában az egészségügyi hatóságok.

Huszonegy eset a pekingi Hszinfadi nevű nagybani piachoz, a múlt szombaton kialakult gócponthoz köthető. Egy esetet Hopej tartományban regisztráltak. Három másik, külföldről behurcolt fertőzést Kuangtung (Kanton) tartományban, egyet pedig Sanghajban jegyeztek.

Pekingben már kétszáz esetet regisztráltak azóta, hogy a múlt szombaton a főváros délnyugati részében fekvő nagybani piacon a járvány gócpontjára bukkantak.

Pénteken leállították az összes, a fővárosból vidékre tartó távolsági buszjáratot, ezzel egy időben több száz belföldi légijáratot is töröltek. Egyben megtiltottak minden olyan utazást, amely nem feltétlenül szükséges.

Azoknak, akik sürgősen el akarják hagyni Pekinget, legfeljebb hétnapos negatív koronavírus teszteredményt kell bemutatniuk.

Zárva tartanak a fővárosi iskolák és egyetemek. A hatóságok felszólították a lakóközösségeket, hogy felügyeljék és ellenőrizzék a lakók mozgását.

A 21 millió lakosú kínai fővárosban a hét végén azonosították a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető gócot. A Peking délnyugati részén található, 107 hektáros piac a főváros mellett több észak-kínai tartományt is ellát élelmiszerrel. A fertőzések felfedezése után a piacot bezárták, és széles körű tesztelést végeztek a piachoz vagy az ott jártakhoz köthető emberek körében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!