Járvány

2020.06.08. 13:48

Az utolsó koronavírus-fertőzött is meggyógyult Új-Zélandon

Új-Zélandon az utolsó koronavírusos beteg is felépült betegségéből, a szigetállam területen két hete nem észleltek új megbetegedést – jelentette be hétfőn a szigetállam egészségügyi minisztériuma.

A tárca tájékoztatása szerint az utolsó ápoltról, akit az orvosok a kórral Aucklandban megfigyelést alatt tartottak, a hét végén megállapították, hogy teljesen felépült.

Ashley Bloomfield egészségügyi főigazgató kijelentette, hogy február 28-a óta, amikor az első esetet regisztrálták, most jutottak oda, hogy nem maradt igazolt fertőzött az ország területén.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint 1504 igazolt fertőzöttet tartottak nyilván, 1482 beteg felépült, 22-en meghaltak. Az utolsó új fertőzést május 22-én regisztrálták, 295 ezer ember esett át tesztvizsgálaton.

A helyi hatóságok azt követően kezdték feloldani a korlátozások nagy részét, hogy stabilizálódott a járványhelyzet. Teljesen helyreállt a tömegközlekedés rendje, újraindult a vasúti forgalom az egész országban, megnyíltak az üzletek, megindult a termelés, újra munkához láttak a vállalatok és az állami intézmények.

A szolgáltatásban és a közétkeztetésben még megmaradt néhány korlátozás. Az oktatási intézményekben azonban minden szinten teljesen újraindult a tanítás.

A kormány hétfői ülésén várhatóan a minimálisra szállítják le a járványügyi vészhelyzetet, ezután minden korlátozást feloldanak, leszámítva a határok zárlatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!