Járvány

2020.05.02. 17:19

Küzdelmet indított Soros György pénzéért a baloldali média

Soros György amerikai milliárdosnak a német szocdemekhez közel álló Der Spiegelben jelent meg egy írása, amelyben propagálja a soha le nem járó, öröke szóló hitelt, amelynek „csak„ a kamatait kellene fizetni az idők végezetéig.

Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko az Európai Roma Mûvészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Clemens Bilan

A cikket azonnal átvették Soros magyar propagandistái, majd a hvg és az Index – különböző cikkekkel – elkezdték népszerűsíteni is a második Soros-tervet – számol be az Origo.

A két lap láthatóan óriási csatát vív egymással is, úgy hízeleg Sorosnak, pénzt remélve – fogalmaz a lap.

Soros újabb tervét Orbán Viktor magyar miniszterelnök határozottan visszautasította. Azt mondta, meg is lepődött volna azon, ha Soros nem használná ki a járványhelyzetet anyagi haszonszerzésre – emlékeztet a portál.

A tőzsdespekulánsnak, Soros Györgynek megjelent egy véleménycikke a Németország Szociáldemokrata Pártjához (SPD) közel álló Der Spiegel hetilapban, amelyben

Soros megpróbálja meggyőzni az európai közvéleményt az általa javasolt örökhitel szükségességéről,

mindezt úgy beállítva, mintha ez létfontosságú vagy legalább hasznos lenne az Európai Unió számára.

Ez az írás tulajdonképpen a milliárdos által az örökhitelről a Soros házi lapjának tekinthető Project Syndicate (fia, Alex is rendszeresen ott publikál) hasábjain április 20-án megjelentetett cikke folytatásának tekinthető – írja a portál.

A második Soros-tervről szóló újabb reklámcikkre azonnal lecsapott a magyar baloldali propaganda két lapja, a közismerten Soros által pénzelt hvg és az utóbbi időben Soroshoz feltűnően törleszkedő Index is. A két lap versenyt hízeleg Sorosnak, pénzt remélve. Nem véletlen: az Indexnél elbocsátások, a hvg-nél fizetéscsökkentés volt a közelmúltban – tudatta az Origo.

A milliárdos spekuláns szavaihoz még véletlenül sem fűztek kritikai megjegyzést, vagy észrevételt,

minden forráskritika nélkül vették át Soros véleményét.

Az amerikai milliárdos cikke sok újdonságot nem tartalmaz, lényegében annyi benne az új információ, hogy

már akár 2000 milliárd euró hitel felvételét javasolja az Európai Uniónak, mivel nem akar elfeledkezni a klímaváltozásról sem.

Majd megismétli a Project Syndicate-ben kifejtett álláspontját arról, hogy a válságot egy háborúk idején alkalmazandó örökjáradék-jellegű kötvénykibocsátással kellene orvosolni, aminek az a lényege, hogy a tőkét nem kell visszafizetni,

a kamatokat viszont határozatlan futamidőre, magyarán örökre kellene fizetni.

Van egy olyan holland vízszabályozással foglalkozó vállalat, a Stichtse Rijnlanden, amely

még mindig fizeti az 1634-ben (!) felvett hitele kamatját.

Az Index és a hvg nagy lelkesedéssel írnak arról, hogy Soros megállapítja: az általa április 20-án nyilvánosságra hozott ötletet már rá három napra, az EU-csúcson felvetette a milliárdos egyik hű európai szövetségese, Pedro Sánchez spanyol baloldali, bevándorláspárti miniszterelnök – írja az Origo.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko 2017. június 8-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!