Az elkövetővel is végeztek

2018.11.05. 06:33

Saját növendéke lőtt le egy amerikai kiképzőtisztet Afganisztánban

Tégla épülhetett az afgán biztonsági erők közé, Brent Taylor belső támadás áldozata lett. Az elkövetővel végeztek az afgán erők.

A 39 éves Brent Taylor az amerikai katonai hírszerzés tisztje, egyúttal a utahi nemzeti gárda őrnagya, és az ugyancsak utahi, nagyjából 17 ezer lakosú North Ogden polgármestere volt.

Taylor afgán kommandósokat képzett ki, szombaton végzett vele az egyik tanítványa. A támadásban egy másik, meg nem nevezett amerikai katona is megsebesült. Az elkövetővel végeztek az afgán erők.

A hétgyermekes apa egyéves eltávozáson volt polgármesteri tisztségéből, januárban tért volna haza.

Taylor korábban kétszer volt Irakban küldetésen, Afganisztánban a mostani volt a második misszión.

Gary Herbert utahi kormányzó mély sajnálatának adott hangot az eset kapcsán.

Közölte: Taylor segíteni ment Afganisztánba, szerette az afgán népet.

A utahi polgármestert North Ogden több száz lakosa búcsúztatta, amikor a konfliktus dúlta közép-ázsiai országba vezényelték.

Afganisztánban már korábban is többször előfordult, hogy az afgán biztonsági erők vagy az amerikai hadsereg tagjai úgynevezett „belső támadásban” életüket vesztették. E típusú támadások alatt általában azt értik, hogy a fegyveres erők soraiba beszivárgott tálibok saját, mit sem sejtő bajtársaik ellen fordítják fegyvereiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!