mindenki megnyugodhat

2018.06.09. 07:47

Elkapták a fél országot bejáró medvét

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Facebook oldalán jelentette be, hogy szombatra virradó éjszaka Sándorfalvánál megállították az állatot.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Erik Mandre

A delmagyar.hu oldalán, valamint a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Facebook oldalán is bejelentették, hogy szombatra virradó éjszaka, éjfél után a Csongrád megyei Sándorfalvánál a Szegedi Vadaspark igazgatójának, Veprik Róbertnek sikerült altatólövedékkel meglőni a medvét. Az állatot azonnal ketrecben helyezték el, és tovább szállították Szegedre.

Hamarosan visszakerül a Bükki Nemzeti Parkba, de ezúttal jeladót is kap, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni, ha netán újra kóborolni akarna.

Bántódása az altatólövedékes meglövése során nem esett. A későbbiekben hazai természetes környezetébe, az Északi-Középhegységbe viszik és szabadon engedik.

Ahogy korábban mi is többször beszámoltunk róla, a 2-3 évesre becsült, fokozottan védett fajhoz tartozó medve május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd Heves megyében okozott riadalmat több településen is.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/Erik Mandre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!