Illegális bevándorlás

2017.12.19. 13:19

Szita Károly a polgármesterek egyeztetését kezdeményezi

Az elmúlt hetek illegális bevándorlással kapcsolatos hírei miatt a polgármestereknek egyeztetniük kell a településeikre leselkedő veszélyekről – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Szita Károly levélben kereste meg polgármester kollégáit, hogy a következő év első felében találkozzanak, hogy el tudják hárítani azt a veszélyt, amely a településeik polgáraira leselkedik. Legutóbb egy évvel ezelőtt a polgármesterek 80 százaléka közös nyilatkozatban utasította el a kötelező betelepítési kvótákat – emlékeztetett.

Az MJVSZ aggodalomra okot adó hírnek nevezte, hogy Brüsszel továbbra sem tett le a kötelező betelepítésről, sőt olyan döntéseket készít elő, amelyek a felső korlát nélküli betelepítési kvótákról szólnak. Mindez azokat az országokat érintené a legnagyobb mértékben, ahol nincs vagy kevés az illegális bevándorló, mint amilyen Magyarország is – vélekedett.

További aggasztó hírként említette, hogy nemrég olyan határozatot hozott az Európai Parlament, hogy civil szervezeteknek óriási szerepet szán a bevándorlás szervezésében. Emellett Soros György több százezer dollárt szánna migrációs elképzelései propagálására, civil szervezetek támogatására – közölte.

Szita Károly elmondta: ilyen civil szervezetek megjelentek már Magyarországon, Pécsett és Debrecenben, és a magyar vidéki városokban tovább épül ez a hálózat.

Kijelentette: a polgármesterek legfontosabb feladata a biztonság és nyugalom megteremtése a településeiken élőknek.

Kérdésre Szita Károly közölte: azok a civilek, akik karitatív munkát végeznek, továbbra is folytatják ezt a tevékenységet, és a városvezetők, polgárok örülnek, ha segítenek a rászorulóknak.

Az MJVSZ vezetője által jegyzett levélben az áll, hogy Soros György bejelentette: több százezer dollár támogatással civil irodákat kíván nyitni magyar városokban, „Pécsett és Debrecenben már meg is kezdték a szervezkedést”. „Soros a hatalmas összeget arra szánja, hogy népszerűsítse saját migrációs elképzeléseit és elő is segítse azok megvalósítását. Ennek ismeretében nyugodtan nevezhetjük ezeket az irodákat bevándorlásszervező irodáknak” – fogalmazott Szita Károly.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!