Éhség

2017.08.17. 06:58

Meg akarták enni az állatkerti vadakat a tolvajok

A venezuelai hatóságok nyomozást indítottak, miután tolvajok állatokat loptak Maracaibo város állatkertjéből, hogy megegyék őket – közölte szerdán a dél-amerikai állam rendőrségének egyik tisztségviselője. Venezuela súlyos élelmiszerhiánnyal küszködik.

Luis Morales rendőrségi szóvivő elmondta: a tolvajok a vaddisznókhoz hasonló két örvös pekarit vittek magukkal a hétvégén a kolumbiai határ közelében fekvő Maracaibo városának állatkertjéből. „Feltételezéseink szerint azért vitték el az állatokat, hogy megegyék őket” – tette hozzá az illetékes.

Az állatkertet vezető Leonardo Nunez ugyanakkor más véleményen volt. Szerinte „drogkereskedők” szervezték meg a lopásokat, hogy eladhassák az állatokat. Eddig tíz faj képviselői tűntek el az állatkertből, köztük egy bivaly is, amelynek maradványait feldarabolva találták meg. „Mindent elvisznek innen! De nem azért lopják az állatokat, hogy megegyék őket” – hangoztatta Nunez. Mauricio Castillo, az állatkert volt vezetője elmondta, hogy a tolvajok a szintén disznókhoz hasonló tapírokat is elvittek, amelyek védett állatoknak minősülnek.

A venezuelai szocialista gazdasági modell összeomlása krónikus élelmiszerhiányhoz és sokak alultápláltságához vezetett a dél-amerikai országban. Nicolás Maduro elnök az élelmiszerhiány mögött az őt elmozdítani akaró ellenzéki tüntetők, illetve az országa ellen „gazdasági háborút” folytató, amerikai támogatást élvező ellenségei ténykedését látja.

A súlyos politikai és gazdasági válsággal küzdő Venezuela állatkertjeinek nincs elegendő élelme, csak tavaly mintegy ötven állat pusztult éhen a caracasi állatkertekben – számolt be minderről egy névtelenül nyilatkozó szakszervezeti vezető. A kormány viszont tagadja mindezt, és azt állítja „családként” bánnak az állatokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!