Fegyverkezés

2017.07.29. 11:01

Az észak-koreai rakétakilövés képei

Az észak-koreai állami televízió bemutatta azt a felvételt, amelyen az egy nappal korábban felbocsátott, Hvaszon-14-es típusú interkontinentális rakétája látható – közölte szombaton az NHK japán tévé.

A világ egyik legkíméletlenebb diktatúrájának számító Észak-Korea tovább folytatja rakétáinak tesztelését, a pénteken fellőtt legutóbbi fegyverről, amely Japán partjaitól keletre zuhant a tengerbe, felvételeket is készültek. A sötétedéskor készült képeken az rakéta helyszínre szállítása és a fellövés pillanata látható. A felvétel hossza 45 másodperc.

Korábban, szombaton a KCNA phenjani hírügynökség már beszámolt az interkontinentális ballisztikus rakéta sikeres startjáról. A jelentésben kiemelték, hogy 998 kilométert tett meg, repülésének legnagyobb magassága pedig 3725 kilométer volt.

A japán védelmi minisztérium adatai szerint a rakéta a Japán-tengerbe zuhant, az ország gazdasági övezetében, 150 kilométerre nyugatra Okusziri szigetétől. A tájékoztatás szerint a július 4-én felbocsátott észak-koreai rakétához képest a mostani ezer kilométerrel magasabbra jutott, a levegőben tartózkodása pedig öt perccel meghosszabbodott.

Az orosz védelmi minisztérium adatai szerint ugyanakkor a rakéta 681 kilométeres magasságba jutott el és 732 kilométeres távolságot tett meg, majd a Japán-tenger középső részén csapódott a vízbe. Ezek a jellemzők egy közepes hatótávolságú rakétának felelnek meg.

 (Borítókép: MTI/EPA/Majama Kimimasza)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!