Premier League

2024.05.24. 09:49

Szevasztok, fanyalgók! Beszólt a darts mázsás fenegyereke

Az angolok csodatinije, Luke Littler újoncként megnyerte a darts Premier League-et. A 17 éves játékosnak a döntőben ugyanúgy Luke Humphries volt az ellenfele, mint az idei világbajnoki fináléban. Az akkori vereségért Littler alaposan visszavágott, 11–7-re legyőzte a regnáló világbajnokot, úgy, hogy a meccs közben dobott egy kilencnyilast.

MW

Luke Littler újoncként megnyerte a darts Premier League-et

Forrás: AFP

Fotó: ADAM IHSE

Négy világbajnok jutott be az idei darts Premier League négyes döntőjébe, amelyet a londoni O2 Arénában rendeztek: Michael van Gerwen, Michael Smith, Luke Humphries és a csupán 17 éves Luke Littler. Az elődöntőben mindkét ágon sima győzelem született, Littler Smith-t, Humphries pedig Van Gerwent verte egyaránt 10–5-re – írta meg a Magyar Nemzet. A fináléban így megismétlődött a darts-világbajnokság döntője, ami az angol tinisztár, Luke Littler tündérmeséjének is véget vetett.

Darts: Premier League
 Luke Littler köszönetet mond Luke Humphriesnak
Fotó: Andreas Gora / Forrás: AFP

A vb-döntőt elbukta Littler

A 17 éves angol játékos a tavalyi világbajnokságon elképesztő menetelést mutatott be, és a döntőben honfitársa, Luke Humphries nézett vele farkasszemet. Akkor 4–2-es vezetésről Littler végül 7–4-re kikapott – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

Luke Littler elképesztő tehetség, mindent bele kellett adnom ahhoz, hogy győzzek. Ez életem legszebb napja

Luke Humphries már akkor agyondicsérte Littlert.

A világ két legjobbja

Bő négy hónappal a világbajnokság után most eljött a visszavágás ideje Littler számára. A Premier League döntőjében Littler és Humphries 5–5-ig fej-fej mellett haladt. Ott aztán a világ leghíresebb elhízott tinije megtörte ellenfelét. Nem is akárhogy: kilencnyilassal vette át a vezetést. Innen nem volt visszaút. Littler elhúzott 8–5-re, végül 11–7-re, magabiztos játékkal nyerte meg a finálét. Azaz rögtön az első idényében, újoncként megnyerte a Premier League-et, és vele a 250 ezer fontos fődíjat.

Littler fantasztikusan játszott, megérdemelten győzött. Nagyon nehéz ellene játszani, mégis szeretem, amikor ő az ellenfél

– méltatta a győztest sportszerűen Humphries, hozzátéve, most ők ketten a világ legjobb játékosai. 

Hatalmas boldogság, hogy a szüleim és a barátnőm előtt nyerhettem

árulta el az örömittas Littler, aki üzent a kritikusainak is:

Szevasztok, fanyalgók! Ezt megnyertem, többé nem kételkedhettek bennem

– nyilatkozta a finálét követően Littler. A fiatal angol játékos győzelmével csatlakozott az olyan korábbi győztesek köréhez, mint Phil Taylor, James Wade, Gary Anderson, Michael van Gerwen, Jonny Clayton, Glenn Durrant és Raymond van Barneveld.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!