Német bajnokság

2024.01.12. 13:58

Rajtol a Bundesliga, nehéz kihívások előtt a magyar játékosok

Miközben a vasárnap elhunyt Franz Beckenbauert gyászolja a német futball, az idény feléhez érve folytatódnak a Bundesliga küzdelmei. A rekordbajnok Bayern München továbbra is üldözi az eddig hibátlan szezont produkáló Bayer Leverkusent, a magyar válogatott játékosokra pedig új kihívások várnak a tavaszi szezonban.

MW

Sallai Roland helye biztos a Freiburgban

Forrás: MTI

Fotó: Joosep Martinson

A Bundesliga összes játékosa fekete karszalagban lép pályára a hétvégén, a Bayern München pedig nagyszabású megemlékezéssel készül az elhunyt világbajnok védő, Franz Beckenbauer tiszteletére. Kedd óta a „Danke Franz” köszönetnyilvánítással világítják ki az Allianz Arenát az esti órákban, és így lesz a Bayern München–Hoffenheim meccs alatt is – írta meg a Magyar Nemzet

A Bayern üldözi a Leverkusent

A Thomas Tuchel és Lőw Zsolt edzette címvédő Bayern Münchennek nagyon fontos a jó rajt 2024-ben, ha bajnokságot szeretne nyerni. A bajorok tavaly a második helyen mentek téli szünetre, négy ponttal lemaradva a Bayer Leverkusen mögött. 

Az Union Berlin elleni találkozót a nagy müncheni havazás miatt nem lehetett megrendezni, így azt január 24-én pótolják.

 Némileg meglepő, hogy a német rekordbajnok egyetlen játékos szerződtetését sem jelentette be a tavalyi év végén, noha az edző kifejezett kívánsága volt a védelem megerősítése a jobb oldalon és középen – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A Hoffenheim elleni bajnoki előtt az angol Eric Dier érkezését, de a román védő, Radu Dragusin (Genoa) nemet mondott a bajoroknak. 

Sűrűsödhetnek Thomas Tuchel gondjai a következő hetekben, mivel a védelemből kiesik Noussair Mazraoui és Kim Min Dzse is, akik az Afrika-kupán, illetve az Ázsia-kupán vesznek részt a válogatottjaikkal.

Támadóoldalon nincs akkora baj: a Bayern tavaly nyári 100 millió eurós rekordigazolása, az angol válogatott Harry Kane az első tizenöt Bundesliga-meccsén 21 gólt szerzett, s ha így folytatja, túlszárnyalhatja Robert Lewandowski 41 találatos gólrekordját is. Az angol csatár ráadásul remekül összejátszik az ősszel bombaformában futballozó német válogattt Leroy Sanéval, aki nyolc-nyolc gólt és gólpasszt tett be a közösbe. 

Hiába vezeti jelenleg a bajnokságot a Xabi Alonso vezetőedző irányításával még veretlen Leverkusen, továbbra is meglepetés lenne, ha a végén nem a Bayern nyerné meg a salátástálat – zsinórban tizenkettedszerre is.

A bajnokságban hullámzó teljesítményt nyújtó Dortmund elrontotta az őszt, a bajorok mögött tizenegy ponttal lemaradva csak az ötödik helyről várja a folytatást.

Sallai helye biztos, a többieknek küzdeniük kell

A magyar válogatott oszlopos tagja, az RB Leipzig csapatkapitánya Willi Orbán január végén megkezdheti a közös edzéseket a csapattal. Gulácsi Péternek pedig meg kell küzdenie csapattársával, Janis Blaswich-csal a kezdő kapus pozíciójáért. 

A hét legnagyobb érdeklődést kiváltó híre volt, hogy a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Sevilla szerette volna leigazolni a Freiburg magyar válogatott támadóját, Sallai Rolandot

 – írta meg az Origó. A német klub azonban visszautasította az Európa-liga-győztes klub ajánlatát, mivel fontos szerepet szánnak a magyar játékosnak. Sallai az Eintracht Frankfurt ellen 5-2-re megnyert edzőmeccsen két gólt is szerzett, remélhetőleg a bajnokságban is jó formát fog mutatni tavasszal. 

A magyar válogatott védője, Szalai Atila az ősszel csak peremember volt a csapatában, mindössze négy Bundesliga-meccsen lépett pályára a Hoffenheimben.

Szalai édesapja szerint, ha a januári három bajnokin nem javul a helyzete, akkor váltania kell. Az átigazolási időszak a topligákban február elsején zárul, Szalai korábbi sikerei színhelyén, Törökországban pedig február 9-én – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. 

Az elhúzódó és kiújuló sérülése után a magyar válogatott középpályás, Schäfer András több, mint kétszáz nap után újra kezdő volt a kiesés ellen küzdő Union Berlinben.

A Köln elleni győzelemre önbizalom növelés szempontjából nagy szükség volt a berlinieknek, mivel az első fordulóban Sallai Rolandék otthonába látogat majd az Union Berlin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában