UEFA

2022.11.03. 13:19

Jövőre indul a női labdarúgó Nemzetek Ligája

A sorozatnak az Európa-bajnoki és a világbajnoki kvalifikációban is lesz szerepe.

MTI

Az angol Alex Greenwood (k, jobbra) és Sandra Panos spanyol kapus fejeli a labdát Mary Earps angol kapus mellett (j2) a női labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Anglia–Spanyolország mérkőzésen az angliai Brightonban 2022. július 20-án. A találkozót a házigazda angol válogatott nyerte 2-1-re, hosszabbítás után

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Vince Mignott

A jövő évtől kezdődően a nőknek is megrendezik a labdarúgó Nemzetek Ligáját.

Az európai sportági szövetség (UEFA) csütörtökön jelentette be, hogy a férfiak mintájára 2023 őszétől a nőknél is az NL-meccsek váltják fel a felkészülési találkozókat. A sorozatnak az Európa-bajnoki és a világbajnoki kvalifikációban is lesz szerepe.

A válogatottakat a nőknél három divízióba sorolják majd a világranglistán elfoglalt helyezésük alapján, és három-, illetve négycsapatos csoportokban ők is kieséses-feljutásos rendszerben játszanak majd. A magyar női válogatott a 44. a világranglistán.

A férfiaknál 2018 óta rendezik meg a sorozatot, amelynek legutóbbi kiírásában a magyar válogatott az A divízióban csoportja második helyén zárt az Európa-bajnok olaszok mögött, a németek és angolok előtt. A 2018/19-es kiírást a portugálok, a legutóbbit a franciák nyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában