Tenisz

2022.04.12. 10:25

Udvardy Panna villámgyőzelmével kezdtek a magyarok Antalyában

Udvardy Panna könnyed győzelmével kezdték meg a magyarok a házigazda törökök elleni párharcot kedden a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján.

A rendezők már hétfőn pályára léptek az MTA Teniszakadémia salakpályáin, és 2-1-re verték a dánokat.

A magyar válogatott bemutatkozása előtt Babos Csaba szövetségi kapitány közölte, hogy az egyéni mérkőzéseket Bondár Anna (72. a világranglistán) és Udvardy Panna (82.) játsszák, párosban pedig 2-0-s vezetés esetén Udvardy és Jani Réka kettőse áll pályára.

A kupában a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az összeállításokat mindig aznap kell megadni, de a páros meccs előtt van lehetőség a változtatásra az eredmény függvényében.

A keddi csata a második számú játékosok, azaz Udvardy és Pemra Özgen meccsével indult. A kaposvári teniszező hozta a papírformát 320. helyen álló riválisa ellen - aki bréklabdáig sem jutott el -, és ellenállhatatlan játékkal mindössze 54 perc alatt nyert.

A folytatásban Bondár Anna száll szembe Ipek Özzel (224.). 

Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek egy újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei - amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet - jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Eredmény (A csoport, 1. forduló):

Magyarország-Törökország 1-0 - állás az első egyes után

Udvardy Panna-Pemra Özgen 6:1, 6:1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában