aláírja?

2021.06.03. 17:30

Messi feleannyi fizetéssel is a Barcában maradhat

Az FC Barcelona argentin világsztárjának, Lionel Messinek az éves nettó fizetése 35 millió euróra csökken a katalán futballklubbal aláírandó új szerződése értelmében – a Sport című katalán napilap értesülése szerint.

Barcelona's Argentine forward Lionel Messi warms up before the Spanish League football match between FC Barcelona ans RC Celta de Vigo at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 16, 2021. (Photo by Pau BARRENA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Pau Barrena

Az újság úgy tudja, hogy a 33 esztendős Messi – akinek e hónap végén jár le a kontraktusa – belement eddigi járandóságának mintegy megfelezésébe, tekintettel a koronavírus-járvány klubját is súlyosan érintő gazdasági következményeire. Engedménye fejében

a Barca 2023-ig hosszabbít vele, majd Messi további két szezont – 60-60 millió euróért – az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) a korábbi angol futballkiválóságból lett üzletember, David Beckham csapatában, az Inter Miamiban tölti el,

mielőtt vezetői pozícióban visszatérne a katalán elitklubhoz.

Tavaly majdnem kenyértörésre került sor Messi és a Barcelona között. Augusztus végén ugyanis az argentin zseni bejelentette, hogy távozni akar, mivel elégedetlen a klubnál zajló folyamatokkal, ráadásul a 2007-08-as évad után először zárt trófea nélkül egy szezont. Messi végül szeptember elején mégis a maradás mellett döntött, mert nem akart jogi vitába keveredni az egyesülettel. Ami Messi mostani, valószínűsíthető hosszabbításához vezetett, hogy tavaly októberben távozott a posztjáról Josep Maria Bartomeu klubelnök, helyére pedig idén márciusban az a Joan Laporta került, aki 2003 és 2010 között már sikeresen irányította az egyesületet.

Messi a 2020/21-es idényben 47 mérkőzésen 14 gólpassza mellett 38 gólt szerzett a Barcában, amely harmadik helyen végzett a spanyol bajnokságban.

Az argentin futballzseni 2004-ben debütált a felnőttcsapatban, amelynek játékosaként eddig – csúcsot jelentően – hatszor érdemelte ki az Aranylabdát. Az egyetemes labdarúgás történetének egyik legnagyobbjaként számon tartott Messi a katalánokkal seregnyi trófeát gyűjtött, így például négyszeres Bajnokok Ligája-győztesnek vallhatja magát, az argentin válogatottal pedig olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!