tokió 2020

2021.06.25. 10:30

Elképesztő, de már a nyolcadik olimpiájára készül a lovas Andrew Hoy

Andrew Hoy bekerült a Tokióban induló ausztrál lovastusa-csapatba, így nyolcadik olimpiájára készülhet.

20 June 2021, Lower Saxony, Luhmühlen: Equestrian sport: German Championship, Eventing. The Australian event rider Andrew Hoy rides Vassily de Lassos in the jumping competition (4*-S). Photo: Friso Gentsch/dpa (Photo by FRISO GENTSCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Friso Gentsch

A háromszoros ötkarikás aranyérmes, 62 éves sportoló – aki Rióban és Pekingben nem volt ott – az ötkarikás játékok történetének 13. sportolója, egyúttal Ausztráliában az első, aki nyolc olimpián indul.

Hoy 1984-ben, Los Angeles-ben volt először az ausztrál csapat tagja, akkor 25 évesen szerepelt a nyári játékokon,

most pedig a mindenkori legidősebb ausztrál sportolóként vesz majd részt az olimpián.

„Soha nem volt tervben a rekorddöntés. Én csak egy egyszerű vidéki srác vagyok Culcarinból, aki imádja a lovakat és aki szenvedélyesen szereti a sportot”

- mondta csapatba kerülése kapcsán Hoy, aki a japán fővárosban Vassily de Lassos nyergében ül majd.

Hoy Szöulban, Barcelonában, Atlantában, Sydneyben, Athénban és Londonban is ott volt, lovastusában csapatban három aranyérmet (1992, 1996, 2000) nyert, egyéniben Sydneyben második volt.

Az olimpiai szereplési rekordot egy másik lovas, a kanadai Ian Millar tartja, aki 1972 és 2012 között összesen tízszer szerepelhetett ötkarikás játékokon.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!