bajnokok ligája

2021.02.04. 08:12

Szoboszlai bekerült a Leipzig BL-keretébe

Szoboszlai Dominiket is nevezte az RB Leipzig a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára, ez derül ki az UEFA honlapján megjelent változásokról. A kluboknak február 2-án éjfélig kellett leadniuk az új játékosok nevét.

Salzburg, 2020. december 10. Szoboszlai Dominik, a Salzburg játékosa az Atlético Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott salzburgi mérkõzésen 2020. december 9-én. MTI/EPA/Christian Bruna

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Christian Bruna

Szoboszlai Dominik még sérült, de érkezett róla jó hír. Az UEFA nyilvánosságra hozta, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutott tizenhat csapat hogyan változtatott a sorozatra leadott keretén. Mindegyik klub három új játékost nevezhetett, természetesen valakiknek a helyére. Magyar szempontból a német RB Leipzig a legérdekesebb, miután Julian Nagelsmann, a lipcseiek vezetőedzője betette ebbe a keretbe Szoboszlai Dominiket – írja a Magyar Nemzet.

A magyar középpályás az ősszel a Salzburgban szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében, és a télen szerződött Lipcsébe 20 millió euróért, amivel a téli átigazolási időszak legdrágább játékosa volt a Bundesligában. Szoboszlai Dominik még nem mutatkozott be az új csapatában, mert sérült, az előrejelzések szerint erre márciusban kerülhet sor, és bekerülése a BL-keretbe bizonyítja, hogy Julian Nagelsmann számít rá.

Az RB Leipzig a nyolc közé jutásért a Liverpoollal vív majd párharcot. Az első mérkőzésre február 16-án kerül sor, és a helyszín egyelőre ismeretlen. Lipcsében kellene játszani, de a német kormány döntése szerint Angliából senki sem utazhat be Németországba, és ez alól a futballisták sem kivételek. A Leipzig BL-keretéből egyébként Dennis Borkowski, Eric Martel, Tim Schreiber és Philipp Tschauner is kikerült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!