profik

2020.06.12. 20:10

Thiem is csatlakozott az új teniszsorozathoz

Negyedik top 10-es férfi teniszezőként az osztrák Dominic Thiem is csatlakozott ahhoz az új sorozathoz, amelyet Patrick Mouratoglou, a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams edzője indított útjára.

A 49 éves szakember nizzai akadémiáján a mezőny tagjai öt hétvégén át vívnak meccseket egymással zárt kapuk mögött.

Korábban a világranglistán hatodik görög Sztefanosz Cicipasz, a nyolcadik olasz Matteo Berrettini és a tizedik belga David Goffin részvételét jelentették be.

Thiem a harmadik helyen áll a rangsorban. Az osztrák teniszező a nyitó hétvégén még nem lép pályára, mivel Novak Djokovic meghívására egy jótékonysági mérkőzésen játszik és június 30-án mutatkozik be a

hangzatos nevű tornán: Végső Tenisz Leszámolás (Ultimate Tennis Showdown).

A modernizációs törekvések jegyében a résztvevőket nem büntetik meg dühkitörés esetén, és az online közvetített mérkőzések szüneteiben a nézők az interneten kérdéseket tehetnek fel a pihenő játékosoknak.

„Ez nem bemutató torna lesz, a játékosok pontokat és pénzdíjat kapnak, az év végén pedig bajnokot hirdetünk, úgyhogy motivációban nem lesz hiány” – mondta az esemény bejelentésekor Mouratoglou.

A koronavírus-járvány miatt a teniszezőknél július vége előtt nem rendeznek profi tornát a férfiaknál és a nőknél sem.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!