jogerős döntés

2019.03.15. 20:44

Eltiltották a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség korábbi elnökét

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) pénteken pénzügyi visszaélések miatt négy évre eltiltotta korábbi elnökét, Adham Shararát.

Az ITTF végrehajtó bizottságának közleménye szerint az elnöki posztot 1999 és 2014 között betöltő kanadai sportvezetőnél az átfogó vizsgálat egyrészt összeférhetetlenséget állapított meg, amikor a szövetség visszavásárolta a kereskedelmi és marketingjogokat egy külső vállalkozástól, másrészt szabályellenesen befolyásolta az ajánlattételi folyamatot egy jelentős összegű sportszer-beszerzés előtt, harmadrészt hűtlen kezelést követett el.

Shararát tájékoztatták az ellene felhozott vádakról és bizonyítékról, de ő és jogi képviselői elutasították a végrehajtó bizottság meghívásait a meghallgatásokra, vagyis nem válaszolt a kérdésekre, nem is próbált védekezni, ezért a döntés jogerős.

A büntetés részeként négy évig nem töltheti be a tiszteletbeli elnöki posztot, nem vehet részt az ITTF, illetve az ITTF tagszervezetinek tevékenységben és versenyein.

Sharara regnálása alatt jelentős változások történtek a sportágban, ezek közül a legjelentősebb talán az, hogy már nem 21, hanem 11 nyert pontig tart egy játszma, de módosult a labda mérete is 38 milliméterről 40-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!