Vb-2030

2019.03.21. 10:40

A dél-amerikai elnök szerint ők lesznek a befutók

Alejandro Dominguez, a dél-amerikai labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) elnöke szerint az argentin, uruguayi, paraguayi, chilei közös pályázat a legesélyesebb arra, hogy elnyerje a 2030-as világbajnokság rendezési jogát.

The president of the South American Football Confederation (Conmebol), Alejandro Dominguez of Paraguay, delivers a speech during the opening of the 2019 Copa America draw in Rio de Janeiro, Brazil, on January 24, 2019. - The 2019 Copa America will be held in Brazil between June 14 and July 7. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mauro Pimentel

„Azt gondolom, ha a szövetség és a tagországok is végzik a munkájukat, mi vagyunk a favoritok” – fogalmazott szerdán a sportvezető.

A világbajnoki rendezésre eredetileg két országgal, Argentínával és Uruguayjal tervezett pályázni a kontinentális szervezet, ám később Paraguay és Chile is jelezte, szívesen otthont adna vb-mérkőzéseknek.

A házigazda-jelölt országok képviselői április 8-án találkoznak Buenos Airesben.

A 11 év múlva esedékes tornára az első vb százéves évfordulóján kerül sor: először 1930-ban, Uruguayban találkoztak a világ legjobbjai.

A jubileumi seregszemle iránt a dél-amerikai országokon kívül eddig ketten jelezték érdeklődésüket: a CONMEBOL képviselőinek várhatóan egy önálló angol, valamint egy marokkói-spanyol-portugál közös pályázattal kell majd megküzdeniük.

A következő, 2022-es világbajnokságot Katarban, míg a 2026-os vb-t az Egyesült Államokban, Mexikóban és Kanadában rendezik.

Borítókép: Dominguez biztos a sikerben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!